Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Neden Kitap Okumalıyız ?

Furkansen

Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
3 Ocak 2019
Mesajlar
542
Tepkime puanı
520
Şehir
İstanbul
Sayfadan alıntı yaptığım yazıdır buyurun Neden Kitap Okumalıyız ?

1.Sözel yeteneklerinizi geliştirir.

Sizi konuşkan birine çevirmese de kelime haznenizi zenginleştirir ve kendinizi daha iyi ifade etmenizi sağlar. Bu durum okuduğunuz kitap sayısının artmasıyla katlanarak artar. Böylece size günlük iletişimlerinizde kullanacağınız geniş bir kelime dağarcığı kazandırır.

2.Okuyucular sanattan zevk alır ve dünyayı geliştirir.

Yapılan bir araştırmaya göre, düzenli kitap okuyucuları müze ziyaretlerinde ve konser katılımlarında daha aktifler. Ayrıca, toplumsal çalışmalarda da üç kat daha fazla gönüllülük yapıyorlar. Okuyucular, yaşadıkları dünyanın daha aktif katılımcıları oluyorlar. Bireysel ve toplumsal refah için kritik öneme sahipler.

3.Hayal gücünüzü geliştirir.

İnsanlar yalnızca hayal edebildiği kadarıyla sınırlıdır. Kitaplarda anlatılan dünya görüşleri, diğer insanların görüş ve düşünceleri mümkün olanı anlamanıza yardımcı olacaktır. Bir olayın ya da bir yerin yazılı açıklamasını okuyarak, aklınızı kullanarak o görüntüyü hayal etmekle sorumlusunuz. Böylece, hayal kurma kabiliyetiniz gelişecektir.

4.Okumak sizi daha akıllı yapar.

Kitaplar size olağanüstü öğrenme zenginliği sunar ve bir şeyler öğrenmek için kursa gitmekten çok daha ucuzdur. Okumak kısa sürede araştırmalar yapmak için size olanak sağlar. Ayrıca, sıkı okuyucular diğerlerine göre daha çok bilgi sahibi olma eğilimindedirler; bireylerin evlerinde bulunan kitaplarla akademik başarı oranları arasında güçlü bir ilişki vardır.

5.Odaklanmanızı ve konsantrasyonunuzu geliştirir.

Blog yazıları ve haber makaleleri okumanın aksine, kitap okumak, ilk başta gerçekleştirmenin zor olduğu odaklanmayı ve yoğunlaşmayı gerektirir. Bir kitapla tamamen meşgul olmak, kendinizi dış dünyaya kapamanız ve zamanla dikkat sürenizi güçlendirecek olan bir metne odaklanmanız demektir.

6.Sizi ilginç ve çekici yapar.

Aslında bu madde, okumanın sizi daha akıllı yapmasıyla yakından ilişkili. Kitaplardan edindiğiniz bir bilgi kütüphanesine sahip olmak akademik veya bilimsel konuşmalarda kullanışlı olacaktır. Daha geniş yelpazede konuşma yapabilir ve bilgi-konuşma becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Bu detaylar size toplum önünde daha karizmatik bir duruş kazandıracaktır.

7.Stresinizi azaltır.

Yapılan bir araştırma, okumanın stresi azalttığını gösterdi. Araştırmadaki denekler kalp atış hızlarını yavaşlatmak ve kaslarındaki gerginliği azaltmak için yalnızca altı dakika boyunca kitap okudular. Sonuçlar okumanın ardından streslerinin azaldığını gösterdi. Kısacası, kitap okumak insanlar için bir terapi niteliğinde.

8.Hafızanızı geliştirir.

Okumak size düşünmek için daha fazla zaman tanır; size anlayış için benzersiz bir duraklama düğmesi verir. Kitap okumanın aksine, bir film izlerken ya da müzik dinlerken sözlü dille duraklama şansınız yoktur. Kitap okumanın artışı hafızanızı keskinleştirir ve öğrenme kapasitenizi zinde tutar.
9.Kendinizi keşfetmenizi sağlar.

Eğer zekanızı, hayal gücünüzü, samimiyet anlayışınızı kısaca tüm bilincinizi arttırmak bunun yanında acıyı iyileştirmek için mutlaka kitap okumalısınız. Kitaplar sayesinde sonsuz sayıda bakış açısını ve yaşamadığınız deneyimleri elde etme fırsatı bulabilirsiniz.

10. Okumak size keyif verir.

Şimdiye kadar bahsedilen okumanın tüm faydalarının bonusu olarak okumak eğlencelidir. Okumanın eğlenceli bir yanı olmasaydı, okumak bir iş olurdu ancak değil. Bizi ve yeteneklerimizi geliştirirken aynı zamanda eğlendirir. Ayrıca, okumak bir film ya da TV şovu izlemekten çok daha büyüleyicidir!
 
Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler cidden çok yararlı bir konu olmuş.
 
Kitap okuyor musunuz Bay Anderson?
Hayır okumuyorum, eksikliğini de hissetmiyorum.
Ama biz hissediyoruz.

Eline sağlık 👍
 
Çok başarılı emeğinize sağlık.
 
Evde okuduğunuz kitabı ağız hareketleriyle fısıldayarak okursanız kelimeleri telaffuz etme yeteneğiniz gelişebilir.
Eskiye oranla çok daha akıcı ve düzgün konuşabiliyorum.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst