Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Özgüvenim çok düşük

Katılım
4 Ocak 2019
Mesajlar
3
Tepkime puanı
2
Şehir
Ankara
Arkadaşlar benim özgüvenim çocukluğumdan beri çok düşük kendime diğer insanlara göre daha değersiz hissediyorum sitede bütün özgüven içerikli yazıları okudum ve kendime uyguladım şu an daha iyiyim özgüvenimi nasıl yükseltebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Zengin olmayla alakalı yazılar okuyarak zengin olamayacağın gibi özgüvenle alakalı yazılar okuyarak da özgüven sahibi olamazsın. Olursan da saman alevi gibi geçici bir etki yaratır. Kendine haklı sebepler sunman gerekiyor.

Özgüvenim yüksek çünkü düzgün bir diksiyona sahibim. Özgüvenim yüksek çünkü karakterim düzgün. Özgüvenim yüksek çünkü kendi ayaklarımın üstünde durabiliyorum. Özgüvenim yüksek çünkü bilgiliyim. Özgüvenim yüksek çünkü yakışıklıyım, bakımlıyım.

Kendine kattığın her değer özgüvenine artı puan olarak eklenir. Hiçbir şey yapmadan sadece telkin ile özgüvenli olduğunu iddia edip yazılar okursan geçici özgüvene sahip olursun. En ufak bir sarsıntıda yıkılırsın.
 
Doğru dediklerine katılıyorum ama özgüvenimizi yaptıklarımıza bağlarsak buda geçici bir özgüven olmazmı çünkü bugün yapabildiğim bir şeyi atıyorum 2 yıl sonra yapamazsam mesela trafik kazası geçirdim bacağım koptu koşamıyorum bu benim özgüvenimi bitirmezmi? bence özgüven değerlere göre değilde doğuştan sadece insan olduğumuz için gelmesi gerekir.Aksi takdirde ne kadar özgüvenli olsakta bunu bir gün kaybetme ihtimalimiz çok yüksek.
 
Farklı bir bakış açısı ama çerçeveye biraz daha geniş açıdan bakmakta yarar var. Kilolu bir insansın ve aylarca spor yapıp fit bir görünüme ulaşıyorsun. Sonrasında sporu bırakıp götü göbeği salıyorsun ve özgüvenin düşüyor. Bu gayet normal değil midir?

Eğer düşmüyorsa burada bir problem var demektir ki ben buna yersiz özgüven adını veriyorum. Adamın özgüvenli olmak için hiçbir sebebi yok ama karşıdaki dağları ben yarattım havasında dolaşıyor ortalıkta. Bu yersiz özgüvendir işte. Buna dilencileri örnek gösterebiliriz. Hanginiz çıkıp da sokakta dilenebilir? O adamlar dileniyor ve hiçte rahatsızlık duymuyorlar bu durumdan.
 
Hayatta amaçladığın şeyleri emek sarf ederek başarırsan özgüvenli olursun.
 
Kendini geliştir sonra diğerleri daha önsemsiz gelmeye başlayacak mesela ben nadir de olsa tuhaf hareketler yaparım çünkü çokta s*kimde olmuyorlar.
 
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst