Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Reddedilme Korkusu (Sadece dişiler için değil)

Katılım
8 Ağustos 2019
Mesajlar
16
Tepkime puanı
3
Yaş
29
Şehir
Ankara
Merhaba herkese,
Sanırım reddedilme korkusuna sahibim. Şu sıra firmalara web hizmetleri satışı yapmak üzere gidiyorum. Ancak ilk kontak kurma aşamasında genelde reddedildiğim için iş alamadım hiç. Özgüvenli bir giriş mi yapıyorsun derseniz hayır maalesef. Sanırım reddedilme korkusundan kaynaklı ne söyleyeceğimi tam toparlayamadan giremiyorum ve toparladıklarımı da düşündüğüm şekilde aktaramıyorum. Etkisiz ve hızlı bir diyalog geçiyor ve böyle bir hizmete ihtiyaçlarının olmadığını söyleyerek gönderiyorlar. Kızlarla ilk adımı atarak iletişim kurma konusunda da iyi değilim çünkü tanımadığım hiçbir kıza gidip durduk yere tanışma diyaloğu açmıyorum. Cesaretim yok değil var, iddiaya girip bodoslama telefon numara istediğim falan oldu, cesaretim var ama bu özgüvenli iletişim kurduğum anlamına gelmiyor. Reddedilme korkusundan kaynaklı özgüven eksikliğim var sanırım. Spesifik olarak bu konuda etkili stratejileriniz var mıdır, benimle de paylaşabilir misiniz?
 
Aga ozguvenim var diyip duruyosun ama ozguvensiz davranislar sergiliyosun sence de bir tutarsizlik yok mu?
 
Dostum @Kasrqaa arkadaşımıza katılıyorum. İletişimle ilgili sorunların var bu bende de var dönem dönem yaşıyorum kafam yoğun oluyor. Ne diyeceğimi toparlayamıyorum. İ
letişimde ve konuşurken ağzımdan çıkan kelimeler bozuluyor. Sana tek tavsiyem düzenli kitap oku ted gibi konus, Sözlü dövüs savası tongue fuu bu 2 kitabı oku iletişimle ilgili bir kaç sorunu halledersin.
Bunlar ufak detaylar ama büyüyebiliyor bazı zamanlarda.
Merak etme kolayca gelirsin üstesinden. Bence özgüven yada cesaretin ile iligli sıkıntın yok lütfen takma bu konuları ve kendini geliştirmeye odaklan. Kadınlarla konusma kendini geliştirdikçe farklılaşır önemsiz konular bunlar.
Sağlıcakla kal....
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst