Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Saha 1: Hazırlıksız gitmeyin | Metafor

Katılım
5 Mart 2019
Mesajlar
102
Tepkime puanı
262
Şehir
Ankara
Bundan sonra düzenli olarak saha raporları yayınlayacağım. Sizi de saha raporu hazırlamaya davet ediyorum. Başarısız olsanız bile yazın. Hem sizin için hem de okuyucularınız için çok faydalı olacaktır.

İlk saha raporumun özeti: Denemedim bile...

Bu benim ilk saha denememdi. Aslında çarşıya saha için gitmemiştim ama aklımda saha yapmak da vardı. Fark ettim ki üstümde düzgün bir şey yok, okuldan çıkmışım, saçlar dağılmış ve yorgunum... Bu özgüvenime zarar verdi. Üstelik nasıl bir açılış yapacağımı da bilmiyorum. Bu hazırlıksızlık da vazgeçmeme sebep oldu. Sadece gittim işlerimi hallettim ve sıra set açmaya gelince hiçbir şey yapmadım. Sizlere önerim iyi hazırlanın ve dışarı çıktığınızda sadece set açmak için çıkın. Diğer işlerinizi başka gün halledin. O gün saha günü. Üstünüze iyi bir şeyler giyin, saçlarınızı falan düzeltin ve bir planınız olsun. Örneğin sol çaprazından yaklaşabileceğim 6 puan üzeri ilk kıza (...) açılışını yapacağım. Sonra açılışı (...) şeklinde ilerleteceğim ve ili alırsam numarasını isteyeceğim. Ezberden hareket etmeyin ama ne yapacağınıza emin olarak gidin. Bu şartları yerine getirmek sizi psikolojik olarak hazırlayacaktır. Alıştığınızda doğaçlama set açabilecek seviyeye geldiğinizde herhangi bir zamanda set açabilirsiniz. Ama ilk defa yapıyorsanız doğaçlama yapmanız zor. Bu yüzden o gün kafaya koyup, iyi hazırlanıp set açın. Benim gibi yapmayın... İlk defa set açacak arkadaşlara faydası olacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada bugün yaşadığım bir olayı size anlatmak istiyorum. Yolda yürürken bir adam karşıma çıktı ve nereye gittiğimi sordu. Sonra beraber yürüyelim ben de oraya doğru gidiyom dedi. Sohbet ettik. Durduk yerde tanımadığınız bir adam yolunuzu kesip bunu yapsa muhtemelen rahat hissetmezsiniz. Fakat karşımdaki adam rahattı ve onun rahatlığı bana da geçti. Burdan şunu öğrendim. Neye inanıyorsanız karşınızdaki kişi de ona inanacaktır. Eğer rahat ve gayet normal bir şey yaptığınıza inanırsanız karşınızdaki kişi de durumu normal karşılayacak ve rahat olacaktır.

İkinci setimi mümkünse yarın yapacağım fakat işlerimden dolayı Perşembe gününe erteleyebilirim. Bu sefer bu prensiplere dikkat ederek saha yapacağım ve muhtemelen başarılı olacağım. Takipte kalın. 👍
 
Hata yapıyorsun. Özgüvenin saçının başının dağınıklığına , Kıyafetine bakmaz. Özgüven içseldir. O an Beynin konfor alanından çıkmamak için bahaneler uydurmuş ve sende buna kanmışsın.
 
Hata yapıyorsun. Özgüvenin saçının başının dağınıklığına , Kıyafetine bakmaz. Özgüven içseldir. O an Beynin konfor alanından çıkmamak için bahaneler uydurmuş ve sende buna kanmışsın.

Bu yüzden bir dahaki sefere iyi göründüğüme inanarak gideceğim. Bu inancı sağlamanın bir yolu da saçını başını düzeltmek olabilir...
 
Ripper ın dediği gibi saç başın dağınık olması o kadar etki etmiyor bir de ben set açmayı pek sevmem rastgele gelişen bir durumda da olsa konuşabilirsin bunun set olmasına gerek yok.
 
Bu yüzden bir dahaki sefere iyi göründüğüme inanarak gideceğim. Bu inancı sağlamanın bir yolu da saçını başını düzeltmek olabilir...
O inanç senin içinden geliyor. Eğer cesaretin iki tel saça bir üste bakıyorsa bir sorun var demektir. Dilenci gibi giyinsen bile yapmak gerektiği an yapmalısın
 
Kardeşim tamamen kendi kendine sınırlar koymuşsun . Boskoy bu kadar fazla düşünme yapacağın bişey varsa git yap nasıl yapayim nasıl ederim düşünme bile . Hata yapa yapa geliseceksin. .
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst