Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Sıfırdan Alfa’ya Giden Yol B5 Kendini Hayatının Merkezine Koy

Katılım
1 Eylül 2019
Mesajlar
92
Tepkime puanı
623
Yaş
30
Şehir
İzmir
Ortalıkta, ben Alfa’yım beni kimse yönetemez, kontrolü altına alamaz, diyorsun. Fakat alkoliksin, sigarayı bırakamıyorsun, mastürbasyonu bırakamıyorsun kendi bağımlılıklarının, duygularının seni kontrol etmesine izin veriyorsun. Misalen ben de duygularımı kontrol edemeseydim şu an bu yazıyı yazmak yerine beni evine davet eden kızla meşgul olurdum.
Kendi değerini yükseltmeden burada “Qız TavLama TaqtiQleri” okuyorsun. Değerin yüksek olmadığı için de reddedilince ögüvenin dibe vuruyor, depresyona giriyorsun.

Disiplinli Olacaksın
Sabahları kaçta kalkıyorsun, Kaçta yatıyorsun, Boş zamanlarında ne yapıyorsun, Kendine yatırım yapıyor musun ?

Disiplinli olacaksın, bir amacın, bir programın olacak. Ben şuan bindiğim arabayı, oturduğum evi nasıl aldım, işimi nasıl kurdum sanıyorsun ? Yan gelip yatarak mı ?
Kendine günlük bir program hazırla ve ne olursa olsun o programı bozma her işini itinayla yap.

Eğer başarı istiyorsan disiplinli olmak zorundasın arkadaşım zorundasın. Disiplinden kastım ise bir program yap, saati saatine uy, bir dakikasını bile hesapla değildir. Bir düzen kurup bu düzen arasında gitmektir.

Bu sayede hayatının ortasına kendini koyuyorsun ve kendi amaçlarına odaklanıyorsun. Kızlar zaten bu süreç içerisinde kendileri geliyor size. Ben kızları pua taktikleriyle, neglerle tavlamadım. Hayatımın ortasına kendimi koydum ve onlar bana geldi.

Ayrıca; sosyal medya hesaplarını kapat, tüm oyunlarını sil. Telefonundan uzaklaş ve spor yapmaya başla. Seni elinin altına alan her şeyden uzaklaş.

Zamanın boş geçiyor çünkü; hedefin yok or*spu çocuğu. Hedefi olan beyin durmaz çalışır. Uykuyu zevk için değil, zinde durmak için kullanır.

Hemen şimdi hedefini koy örneğin; bu ay sonunda 10000tl kazanacağım, doktor olacağım gibi ve çalışmaya başla.

Spor yapacaksın
Spor yapmayan bir erkek, göbeği gözükmesin diye bol kıyafetler giyen bir erkek, kemikler sayılan bir erkek, kendine ben erkeğim demesin.

Bir sporla düzenli olarak uğraşın.(Bakın disiplin burada da devreye girdi.)

Kişisel bakım
Bunun hakkında yazmıştım açın okuyun.

Duygularını kontrol edeceksin
Duygularını kontrol edebilen erkek; mantıklı kararlar verir, insanları yönlendirebilir, kısacası yapar, başarır.

Bugün işlenen cinayetler, suçlar neden oluyor sanıyorsun ? Duygularınızı yönetemediğiniz için. Duygularınızı kontrol etmeye kendinizi alıştırmak için; seni en çok sinirlendiren, üzen bir şey yap ve bu durum karşısında sakin kalmaya çalış zamanla alışacaksın. Sakinlik karşıdaki insana rakibim bile olamazsın siktir git mesajını verir.

Soğukkanlı olacaksın
Soğukkanlı olmayan bir adam; olaylarla başa çıkamaz, kadınlarla olan ilişkilerinde başarılı olamaz, adam öldürür, şirket batırır. Soğukkanlı olmak içinse duygularını yönetmen gerek.

Ben yazılarımda size odaklanıyorum anlayın amına koduklarım. Eğer kadınlara odaklansaydım kendin bir bok olmadığın için reddedilirdin ve özgüvenin dibe vurdu. Önce kendi değerinizi arttırın.

Bunlar sizde plasebo etkisi yaratmasın. Değişmek isteyenler hemen uygulamaya döksün.
 
Duygu kontrolü
Yukarıda bunula ilgili bir sohbetim oldu. Okumayan baksın.

-Her etkiye tepki vermeyin. Her sinirinizi bozan duruma tepki vermeyin. Yoksa bir zaman sonra sohbetler, tepkilerinize göre değişir. Siz sakin ve siklemez taraf olun.
-Ortamın şaklabanı olmayın, her söylenen sözü taşşağa vurup espri yapmayın. Esprileri zamanına göre yapın.
-Ortamda biri espri yapmışsa ve sizde espriyi beğenmediyseniz, herkes gülüyor diye gülmeyin.
İnsanları analiz edin; davranışlara tepkileri nasıl, eğlence arayan biri mi, ciddi biri mi ona göre davranın ve araya bir mesafe koyun.
-Ortamda sizi ezmeye çalışanlar mutlaka olacaktır bunlara; cevap vermeyin. Sadece aşağılayıcı bir şekilde göz teması kurun. Bu onu değersiz gösterecek.
-Para yediren olmayın.
-Yaptığınız her iyi bir şey de kendinizi övmeyin.
-Kendi doğrularınız ve yanlışlarınız olsun. Bunları aşan insanları yanınızda bulundurmayın.

Dil öğrenin
Dil, kendinize yapabileceğiniz en önemli yatırımdır. Cambly kullanın, ingilizce chat odalarına girin. Kısacası öğrenin amk uzun uzun yazdırmayım bana.

Beden dili
Beden dili, beyinde oluşan duyguların tepkimeleridir. Beden dilini beden dili yapan; 1 saniye bile sürmeyen yüz hareketlerinizdir.
Örneğin; birey genellikle yalan söylerken; kaşlar yukarı kalkar, gözler sağ yukarı bakarsa geçmiş ile ilgili anıları hatırlamaya çalıştığı anlamına gelir(kesin değildir, benim gibi usta bir yalancı da olabilir.)
gibi gibi... öğrenin bunları.
Hatta size ödev kendi beden dilinizi analiz edin, thomas shelby'nin beden dilini analiz edin(tam bir alfa beden dili sergiliyor.)
Bir süre sonra otomatikleşiyor ve insanları analiz edebiliyorsunuz.


Farkındalık
1- Medyatik kayırma, özel bir makyavelist stratejidir. Hızla bir gündemi takip eden başka bir gündem yaratılarak, belirli olay ve amaçlar maskelenir. Bir matruşka gibi düşünün. Esas gündem içeridedir ancak onun üzerine giydirilmiş kılıf gündem üzerine herkes fazlasıyla kafa yorduğundan, altta kalan esas gündem kamuoyunda yeterli tepki yaratmaz.

2- Satırların arasını iyi okuyun. Bir kişinin, bir soruyu sorma amacını tespit edebiliyorsanız ve bu amaç hoşunuza gitmediyse cevap vermeyin.

3- Bir kimse eğer iddianızı/argümanınızı çürütmek yerine sizi aşağılıyorsa, o sizin düşmanınızdır.

4- Aşağılamak kişisel bir meseledir. iddianızı çürütmek isteyen insan der ki: Mevcut kanıt ve verilere dayanarak bu söylediğinin yanlış olduğuna inanıyorum. Aşağılamak isteyen insan der ki: Senin fikrini aşağılayacağım çünkü benim egoma ve kişisel alanıma/duygularıma saldırıyor. Çürütmeler mantıksal kökenli argümanlardır, aşağılamak ise pgibolojik manipülasyona dayalı şiddettir. ikisinin farkını iyi öğrenin, genelde birbirlerine çok benzer formda sunulurlar.

5- Kıskanç bir arkadaş, kapınızı çalan ihanet demektir. Kangren olmuş uzuvları ne zaman kesmeniz gerektiğini bilin. Anıların ve nostaljik buhranların mantığınızı zehirlemesine izin vermeyin, yoksa ihanete uğradığınızda elinizde kalan tek varlık bu anılar olacaktır.

6-Duygularını kontrol edemeyen bir kişi, duyguları tarafından kukla edilmeye mahkumdur. Duygusal çıkarımlara sıkı sıkıya bağlanmak ile kendi ölüm fermanınızı imzalamak farksızdır. Duyguları yok saymak her ne kadar aptalca olsa da (ve her ne kadar duyguları baskılamak yorucu olsa da), duygular belirli eylemlere kanalize edilerek güvenli yer ve zamanda yaşanmalıdır.

7-Kolay kışkırtılabilir biri gibi görünün. Sonra da yemi yutup size saldırmayı fırsat bilenlerden tek tek kurtulun. Bu, bir düşmanın kendini ele vermesini sağlamanın ve onu tanımlamanın şık ve etkili bir yoludur. Belli belirsiz bir zaaf illüzyonu yaratın, karşı tarafı saldırması için kışkırtın, düşmanınız bunun bir düzmece olduğunu anladığında çok geç olacak.

8- Sadist bir mizah anlayışının ardına gizlenerek patavatsız ve dobra davranan insanlara asla güvenmeyin. Mizah, saray soytarısının kılıcı ve kalkanıdır. Krala ancak bu şekilde hakaret edebilir.


Aslan kükrer.
Kurt ulur.
Goril yumruklarını göğsüne vurur, insan ise bunların birleşimidir.
Senden istediğim şu: gerektiği zaman çekinmeden kükremen, uluman ve yumruklarını göğsüne vurman.
Bir süper kahraman olamazsın. Sihir bir değneğin de yok.

Tek değerli olan şey ise kendinsin.
Felsefik konuşsam seni sadece bir kavram ile elimde tutarım. Aşırı narsist olur ve seni ego oyuncağım yaparım
Narsist miyim? Yerine göre.
Egolu? Gereksiz egolardan arınmış kadar evet.
Kendini seven? Dibine kadar.
Sen de öylesin.Şuan bir odunsun. Fakat kendini bir sopa da yapabilirsin; sadece ateşe atılmalık biri olarak da kalabilirsin.
Hangisini seçeceksin ?
Borçları ödemek için dünyaya gelen bir köle de olabilirsin;Şirketini geliştirmek için borç alan ve sonrasında borç veren de.
Hangisini seçeceksin ?
Elini de gibebilirsin; sadece kız değil, insanların zihnini de.
Hangisini seçeceksin ?

Bu başlıkta bilinmeyenleri değil; ihmal edilenleri konuşuyoruz. Çaba göstermezsen asla başarılı olamazsın.Bu başlık seni sadece bilgilendirir.Sen uygularsan işe yarar ve sadece bunları uygulayarak başarıyı sağlarsın.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst