Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Sigma Erkek

Katılım
14 Ekim 2018
Mesajlar
75
Tepkime puanı
133
Şehir
Antalya
Selamlar herkese. Baya uzun bir zamandır yazı yazamıyordum, yeni zaman buldum. Şimdi bomba gibi bir yazı ile karşınızdayım. Konumuz "Sigma Erkek".

Yeni yeni türedi bu da duymuşsunuzdur sağdan soldan. Sigma erkek de belirli özelliklere sahip erkeklere denir. Kavramlara takılmayın yani. Başlayalım.

Geçmişten günümüze toplumda sürekli bir egemenlik hiyerarşisi hakim olmuştur. Günümüzde ise erkekler arasındaki hiyerarşi şöyle :
Socio-Sexual-Hierarchy-Ver-2.jpg

Dediğim gibi kavramlara takılmayın. Burada size göstermek istediğim şey sigma erkeğin erkek hiyerarşisindeki yeri.

Sigma, kendisini kendi isteğiyle hiyerarşinin dışında tutar. Yalnız daha mutludur. Ortamdaki erkek rekabetini önemsemez ve keyfine bakar. Alfa erkeğin tüm özelliklerine sahiptir. Aralarındaki tek fark sigma, liderlik etmeyi umursamaz ve alfaya kıyasla daha içe dönüktür, bu yüzden daha gizemlidir. Çok konuşmaz, az ve öz konuşur.

Çoğu filmde bize "alfa" diye gösterilen karakterler, aslında sigmadır. Misal James Bond : Net sigma... John Wick : Sigmaların kralı vs ..

Sigma erkeğin bir diğer önemli özelliği ise kadınlara karşı çok çekici olmasıdır. Kızlar, sigma erkeğin gizemliliğine tutulur ve onu bulmaca gibi çözmeye çalışırlar.

Dediğim gibi alfa ile sigma FARKLIDIR. Sigma hiyerarşiye girmek isterse en tepeden girer. Sadece umursamaz.

Şöyle ki alfa erkek dışa dönüktür, sigma erkek ise içe dönük. Alfanın hiyerarşide tepede kalabilmesi için belirli bir sosyal çevresi olması gereklidir, çok arkadaşı vardır ve birçoğu çıkar ilişkisine dayalıdır. Sürekli ortamı domine edip yönlendirmeli ve konuşkan, espirili olmalıdır. Sigma erkekte ise tam tersi az arkadaşı vardır ama çıkar ilişkisine dayanmayan, saf bir dostluğu vardır. Öyle herkes sigmanın dostu olamaz. Belirli kişileri sigma kendisi seçer zaten.

Alfa ile sigmanın arasındaki en temel farkın. alfanın dışa dönük; sigmanın içe dönük olduğunu söyledik. Buna dayanarak bir insan içe dönükse alfa olamaz, yapısında yok.
Bir insanın kendisini ayakta tutabilecek belirli bir sosyal çevresi yoksa alfa olamaz !. Bu yüzdendir ki bazı insanlar "her şeyi denedim ama alfa olamıyorum" diyor.

Sigma erkek MGTOW (kendi yolundan giden erkeklerI ile karıştırılmamalıdır. MGTOW'lar genellikle kadınlara değer vermezler ve tamamen kendi gelişimlerine odaklanırlar. Sigmalar da böyledir fakat, kadınlara insan olarak değer verir, onları yok saymaz. Kadınlara ihtiyacı vardır. -hepimizin var-. Çünkü kadınlara duyulan arzu ve ihtiyaç, bir erkeğin doğal dürtüsüdür. Bunu kabullenip ona göre davranmak gerekir. Zaten doğal dürtülerini, testosteronunu bastırmayan erkek kadınlar konusunda her daim başarılı olur.

Sigma erkeklerin de şöyle bir durumu var : kadınlarla dışarıda tanışmak zorundalar. Her zaman çevrenizi genişletin, sosyal olun, sosyal aktivitelere katılın, zaten sosyal çevreniz geniş olduğu için kadınlar size gelecektir diyoruz. Yani "alfa" olun diyoruz. Alfalar bu sayede kadınları "bonus" olarak görürler. Sigmalarda ise böyle değildir. Geniş bir sosyal çevreleri olmadığından çoğu kadın onu tanımaz bile. Dolayısıyla onunla tanışmaya gelmezler. Sigmalar kadınlarla tanışmaya giderler. Yani "daygame" yaparlar. "SiGmA oLaYıM dA KadINLaR GeLsİn MoRUQ" gibi bir durum söz konusu değildir. Gidip sike sike kadınlarla tanışacaksın =). Eğer sigma erkek kafa yapısını oturtmuşsan, kadın senin gizemli olmandan etkilenir ve bir süre sonra kadında bağımlılık yapabilirsin, peşinde koşar :)

Arkadaşlar sigma erkekle ilgili daha fazla bilgi istiyorsanız Steve Jabba Official Site – How to pick up girls. sitesine göz atabilirsiniz.
Kavramlara takılıp kalmayın iyi geceler :)
 
Son düzenleme:
Alfalar sosyal-nlp zekasıyla bir yerlere gelirken, sigmalar salt yetenek ve başarılarla gelir. Örneğin üzerinden gidecek olursak, John Wick çok güzel bir malzemedir; "Baba Yaga" lafını duyan hemen aha şimdi sıçtık moduna giriyor. Bence sigmalar, aslen alfalardan bile üstün konumda olan nirvana kişiliklerdir. Nasıl ki din öğretilerinde üstat olmuş alimler elini ayağını dünya üzerinden çeker, "son" noktaya doğru ilerler; sigma erkeği de öyledir.

Uzun kavramları siktir edecek olursak, kısaca alfalar game ve sosyal setler (hem kadın, hem erkek üzerinde) ile bir kabile kurarmışçasına ilerlerken, sigmalar bir çeşit mgtow ile ilerler. Alfalık yetenek, sigmalık azim ister.

Herkes kendi payından yiyor, boşa harcamayın yeter.
 
Bıraktığın siteden bilgi aldığına bakarsak, ingilizcen çok iyi sanırım, yada çeviri yaptın ?
 
Sigma olunmaz doğulur Mgtow cular da sigma değildir
 
Sigma olunmaz doğulur Mgtow cular da sigma değildir
Katılmıyorum. İnsan çevresinin şekillendirdiği kadardır.
Bizler gözlem yeteneğinin farkında olan insanlarız, doğru kişiler ile birlikte olursan istediğin her şeye dönüşebilirsin.
 
Katılmıyorum. İnsan çevresinin şekillendirdiği kadardır.
Bizler gözlem yeteneğinin farkında olan insanlarız, doğru kişiler ile birlikte olursan istediğin her şeye dönüşebilirsin.
Sigma demek umursamaz demektir sigma yapısı gereği böyledir herkes lider olabilir ama herkes lider potansiyeli olup hiçbir şeyi s*klemeyen bir insan olamaz, olmaya çalışıyorsa bu da sigmalıktan çıkıyo çünkü sigma bunu da s*klemez.
 
Katılmıyorum. İnsan çevresinin şekillendirdiği kadardır.
Bizler gözlem yeteneğinin farkında olan insanlarız, doğru kişiler ile birlikte olursan istediğin her şeye dönüşebilirsin.
Sigma yada alfa sonradan olunacak şeyler değil gençler sadece alfa yada sigma taklidi yaparsınız bir ortamda gerçek bir sigma yada alfa geldiğinde gözleriniz yere bakar.
 
Sigma daha çok anarşist kişiliktir diyebiliriz sigma sigara içilmez yazısının altında sigara içen adamdır sigma iş yerinde tartışan ve çıkan adamdır sigma boyun eğmez
 
alfa ise boyun eger alfa sistemin bir parçasıdır alfa sadece sistemin bir parçası olan dandik kadınlarla olur sigma ise en iyilerle
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst