Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Sizce neden ?

Kadınların bu duruma gelme payında erkeklerin oranı sizce yüzde kaç ?

  • %0- Sadece kendi zekaları

    Kullanılan: 0 0.0%
  • %25- Daha çok onların emeği zekasının yanında erkeklerde biraz yardım etti.

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    13
  • Anket kapatılmış .
Katılım
7 Ağustos 2018
Mesajlar
343
Tepkime puanı
293
Şehir
Kayseri
Bayadır yazamıyorum zamanım olmuyor. Sınav var üşengeçlik var. Telefondan yazıyorum biraz eksik kelimeler olabilir şimdiden affola.

Aklıma güzel bir soru takıldı,hem sizlerle sorunu paylaşmak hemde sizlerinde fikirlerini, cevaplarını almak istiyorum.

Kadınlar,kızlar,bayanlar herneyse.
Sizce neden güçleniyorlar, yada şöyle anlatayım. Önceki toplumlara geçmişe bakarsak kadınların daha arka planda, daha pasif kalma durumunda olduğunu herkes biliyor. Erkek yemek getirir kadınının karnını doyurur, kadını da erkeğinin temizliğini, bakımını o yemeğin pişirilmesini ve temizlenmesini üstlenirdi. Erkek eve kadına bakar kadında lider olmaya, herşeyi yönetmeye çalışmaz elinden geldiğince oda katkı sağlardı. Anlattıklarım zaten bir çoğumuzun bildiği, gördüğü şeyler.
Peki. Sorum şu:
Kadınlar, nasıl bu günki konumlarına geldiler?
Mesela TV da herkes kadınla erkek eşittir. Herkes eşittir derler fakat il paraya geldiğinde bakıma geldiğinde erkek yükümlü erkek bakıcak derler. En basıtınden garsonluk yapıodum 10. Sınıf yazında, bir kız vardı mesela paramız aynıydı ama benim ağzıma ... Olurken o iş bile yapmazkenn üstüne bide her gün erken çıkardı.
Ama laf hakka eşitliğe gelince sende bende eşitiz muhabbeti oluyor.
Benim fikrim şu hiç kimse eşit değildir. Elbette bazı şeylerde eşitlik vardır fakat tamamen eşit olunmaz. Bir yarışta. Koşu yarışında mesela. Kızla erkek eşitse. Bir erkekle bir kızı yarıştıralım o zaman. Eşitlik olur fakatt adalet olmaz.
Herneyse konumuza dönelim.
Kadınlar ortalama 1900 lü yıllarda yavaş yavaş gündeme geldiler. 1923-1930 civarlarında yeni Türkiye'de katıldı.
Kadınlar fabrikada çalışmaya başladılar. Mirastan hak sahibi oldular. Vs vs. Ama şu anki kadar güçlü, dayanışma içinde değiller.
Örneğin bir erkek birşeye zorlansa, çok borcu olsa evini geçindiremese, yada karısı onu aldatsa dolandırıp çulsuz bıraksa samimi söylüyorum diyceğimiz laf ( gözünü açsaydı ..... Salağı, vay .... Vs vs )
benzeri durumlardaysa kadınlar tam tersi. Ay tatlım bişey oldu mu, kadına şiddete hayır, ... erkekler, hepsi aynı,yada bir sosyal dayanışma hemen para, vırt zırt.
Yani sorumm şu bu gücü nasıl elde ettiler.

Evde evin bakımını üstlenen, temizliği üstlenen kadın şimdi para getiriyor ve evde herkes eşitmiş havası oluyor. Bazılarıysa para getirmese bile sanki ikiside eşitmiş, daha çok ta kadın yönetiyormuş durumu var. Çoğu erkek karısından daha çok ev işiyle uğraşıyor. Bir yere gitmeye erkek karar vermiyor kadın ikna da etse emir de verse son söz kadında oluyor.

Bunların payında çok büyük bir erkek hatası da var kadınların zekasının payı da.



Güzel değişik fikirlerinizi, incelemelerini, gözlemlerinizi paylaşmanızı bekliyorum.
 
Dostum bu durumun farkında olan biriyim ve kadınlara, erkeklere ve meriçlere bu farkındalıkla tavır takınıp, hareket ediyorum.

Senin sorunun cevabı, feminizm adı altında erkekleri meriçleştirme projesidir.
Aslında feminizm, kapitalizmin ortaya çıkardığı bir şeydir. Bununla ilgili okuduğum yazının birinde şöyle bahsediyor;
"Feminizm ... yıllarında bir aile tarafından ortaya atılmış, devletin ve/veya gücü elinde bulunduran zengin, kapitalist kesimin daha çok para kazanmasını amaçlayan bir sistemdir."
Peki bu nasıl olur?
Şöyle ki, hali hazırda erkek nüfusunun çoğunluğu çalışıyor, kadınlar -evde- düzenin hizmet kısmıyla ilgileniyordu. Feminizm adı altında kadınların dışarı çıkarılması şöyle etkiler yarattı.
-Kadınlar parayı daha hızlı harcayarak kapitalist düzenin istediğini verdiler.
-Erkekler daha fazla paraya ihtiyaç duyup ek iş yapmaya başladılar ve/veya erkeklerin iş yükünü arttırıp, maaşlara -iş yükünün artmasına oranla gereğinden az- zam yaptılar ve yine gücü elinde bulunduran kesim kârlı çıktı.
-Kadınlar çalışmak isteyip iş buldukça -aslında böyle bir şey istemiyorlar sadece yönlendirmeden dolayı/feminizm projesiyle saçmalamaya başladılar- devletin eline geçen maaş kesintileri/vergileri arttı ve devlet daha fazla kazandı.

Gelelim günümüz kadın dünyasına.
Zaman ilerledikçe feminizm büyüdü, ilerledi. Feminizm ilerledikçe, erkeklerin gücünü, güzel ve sosyal ilişkilerinde başarılı olan kadınları kıskanan kadınlar, bu duruma düzgün bir çözüm getiremedi ve rolleri değişmek istediler. Hal böyle olunca erkeklerin çok eşliliğe uygun yapılarını kısıtlayıp kendilerine bağlamaya çalıştılar. Bunun işe yaramasının sebebi de hemen her yerde görebileceğiniz abazan/bozuk/meriçlerdir. Kadınlar maskülen erkek bulup, bu erkekleri değiştiremeyen ve bu erkeklere tav olan kadınlar, bu erkeklerin kucağına atlayıp meriçleri fino köpeği gibi yanlarında gezdirerek güçlü olduklarını düşündüler veya hissettiler. Bu meriçlerin yanında büyüyen birçok erkek kardeşimiz, düzgün bir rol model baba göremediği için, meriçliğe daha yatkın oldu. Yeni yetişen meriçler çoğaldıkça femnizm büyüdü ve böyle bir döngü içerisinde kaldık.
Bizler de bu tarz forumlarda bir nevi maskülen, dominant erkek olmayı, femnizme boyun eğmemeyi öğreniyoruz.

Tabii bu abazan Meriç erkekler bitmedikçe feminizm işlemeye devam edecektir. Bizler "ben zaten doğru yolu buldum" diyip kestirip atarsak feminizm çok daha hızlı ilerler. Çevremizdeki yeni yetişen kardeşlerimize doğruyu öğretmemiz gerekiyor. Yaşı ilerlemiş bozuk, meriçleri düzeltmektense küçükleri düzgün yetiştirmek en doğrusu olacaktır. Bunun bilincinde, maskülen, feminizme boyun eğmeyen, dominant biri aynı zamanda küçüklere rol model olman oldukça faydalı olacaktır.
 
Kadınlar aslında isteyerek te yapmıyor kadın her zaman değerli oldu erkeklere her zaman yük bindi bu 3000 yıl önce de böyleydi bir de bu kültüre göre değişiyor biz de erkek yakışıklı olmasına rağmen orta güzellikteki bir kız için taklalar atabiliyor çünkü kız yok varlık içinde yokluk diğer yandan dinin etkisinin az olduğu bir kültür de yakışıklı bir erkek anca çok güzel bir kız için takla atıyor çünkü bolluk var, aptal değiller.Bugün kadınlarla ilgili eleştiri yapıldığında ilk cevabı erkekler veriyor sanki kadınları savununca kadınlar kucağına atlayacakmış gibi.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst