Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

SOSYAL MEDYA BATAKLIĞI

Katılım
6 Nisan 2018
Mesajlar
222
Tepkime puanı
494
Yaş
27
Şehir
İstanbul
Her geçen gün daha da popüler hale gelen sosyal medya, son yıllarda insanlarla iletişime geçmek konusunda hayatımızın vazgeçilmezi oldu. Fakat zamanla “iletişim” amacından sapıp, çok daha farklı amaçlara evrildi bu mecraları kullanma sebeplerimiz.

Çevrenizde sosyal medyayı kullanmayan; Facebook, Twitter veya İnstagramda vakit öldürmeyen birini bulabilir misiniz?

Bu şirketlerin en eskisinin kuruluş yılı; 2004. (Facebook’tan bahsediyorum, ki Türkiye’de yaygınlaşması çok daha sonralara dayanır.) Fakat insanlar bugün sanki, bu siteler olmadan hayatta kalamayacaklarmışçasına sosyal medyaya bağlı yaşıyor. Akıl alır gibi değil.

Yaşanılan önemli bir gelişmeyi bağlantıda olduğumuz insanlarla paylaşmamız amacıyla oluşturulmuş sistem; gün içerisinde yaşadığı herhangi önemsiz olayı bile diğerleriyle paylaşan, insanlara ne kadar mükemmel bir hayat yaşadığını KANITLAMAK arzusuyla gece gündüz çaba sarfeden yetersizler tarafından işgal edildi. Oysa her biri o kadar emin ki; hiçbir zaman en mükemmel olamayacaklarına. İnsanlar sadece rol yapıyor, yaşamak hayalini kurdukları hayatı yaşıyormuş gibi göstermek bile, onlara acınası bir zevk veriyor. Bunun müptelası çok fazla ve her geçen gün artıyor.

Araştırmamız gerekiyor; sosyal medyayı kullanma yaşı kaça düştü? Günlük kullanım saatleri kaça çıktı? Çok ciddi bir sıkıntı var; bireyler sosyal medya sebebiyle diğer insanlara karşı kıskançlık dahi besliyor, bu konu hakkında yapılan araştırmalar mevcut ve durum çok ciddi boyutlara ulaşmış halde. Tehlikenin farkında mıyız?

Sanal alemin tuzağına düştüğünden, onun bağımlısı olduğundan haberin var mıydı?
bağımlısın!
bu sigaradan da beter.
hayatını s*ikmiş.

Kapatırsan her şeyden kopucakmış senden habersiz bir dünya olay dönecek gibi hissediyorsun biliyorum. Seni günlük hayatta olumsuz etkilediğinin farkındasın, vaktini daha faydalı ve hatta daha çok zevk alacağın şeylerle geçirmen gerektiğini biliyorsun ama hala neden kapatamıyorsun?
çünkü ba-ğım-lı-sın!

Eğer ordan bir gelirin yoksa(giyim,takı cart curt satımı gibi)veya ünlü biri değilsen ki değilsindir, kullanmak tamamen ahmaklık. Ha diyorsan ki '' sanane amque ben hayatımdan gayet mutluyum sana mı kaldı bunları anlatmak...'' sana sözüm yok kanka öyle devam et ilerde görüşürüz. :)

En azından takıldığın süreyi azalt lan bari tamamen bırakmak zor geliyorsa..Real'den tanımadığın kimseyi takip etme. Hele hele real'den tanımadığın bir kıza SAKIN yavşama sosyal medyadan. Bak kardeşim Türkiye'de tamamen zaman kaybı bu sosyal medya oyunu falan , o kıza salak salak mesajlar attığında '' muhtaç '' olduğunu 1000 kilo metre öteden a-n-l-ı-y-o-r. Sen o kıza ordan mesaj attığın da kızın bilinç altın da '' vay mala bak, real hayatında hiç kız yok burda karı kızla konuşma çabasında ''diye düşünüyor. Sosyal statü falan olaylarına zaten girmiyorum, sosyal statün yüksek olsa neden sosyal medya'dan kız ayarlama çabasında olasın o da ayrı saçmalık. He sen yine dersin şimdi biliyorum '' kanka ben ordan çok kız düşürdüm yieeeaaa'' 100 tane de 1 tane olmuştur kanka doğru. Ama sen özgüvensiz p*ç, o 100 tane denemeyi real'de denesen belki o oran 100 tane de 20 olumlu yanıt olurdu değil mi belkide ? :) ve sosyal medyaya oranla özgüvenin kat kat artardı. Neyse yine gevezeliğim tuttu seçim sizin biraz sonlara doğru üslubum kaydı sorry, bunları 10 dakika beyniniz de objektif,mantıklı olarak düşündüğünüz de doğru yolu bulacaksınız. 😚

Son olarak M.Serdar Kuzuloğlu'nun sözünü bırakayım.

Instagram'da başlayan WhatsApp'ta biter. :)
 
Hocam öyle de instadan hiç muhabbetimin olmadığı hatta görüp görmediğimden emin bile olmadığım aynı fakülteden bir kızla konuşmaya başladık ve kız beni sorup soruşturmuş. Sonra instadan herkese yürüdüğümü öğrenince engelledi. Yani aslında nokta atışı yapınca işe yarayabiliyor.
 
İnstagram'da 10/4 lük kız bile olsa o kız biryerlerini açıyorsa 50k takipçiyi geçiyor şimdi soruyorum eskiden bir kızın bu kadar erkek takipçisi olabilir miydi şöyle takipçi hoşlanan gibi adam hoşlansa da utangaç olduğu için konuşamazdı kıza ömrü boyu yavşayan erkek sayısı 10 u geçemezdi günümüzde ise bir kıza günde 10 erkek instagram dan yazıyor kadınların yükselişinde prim yapmasında maskülen erkeklerin kaybolmasında instagram inanılmaz önemli bir faktör oldu zaten instagram dan oyun mu olur kızla reelden çok rahat konuşamıyorum instagramdan evimde konuşayım güzelcedir bunun meali hem instagramda takipçi sayınız düşükse statünüz düşük oluyor bot atmakta bir alfanın yapacağı iş değil
Ki sadece olay kadınlar ibaret değil bağımlılık yapan bir şey
Tabi ki herkes istediğini yapar ona bir şey diyemeyiz
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst