Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Sürprizlere Karşı Hayatı Nasıl Hazırlarsınız?

Versay

Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
27 Haziran 2018
Mesajlar
329
Tepkime puanı
528
Şehir
İstanbul
Selamlar

Sizde nasıldır Bilmiyorum ama, hayatta en sevmediğim şey; Son dakika sürprizleridir. Risk Almayı Severim, ama son dakikada çıkan bir olay/durum bütün planlarımı baştan tasarlamama neden olur.

Bu sürprizler hayatın kendisi olduğu için, çıkarım yapmak zorundasınız. Hep hazırlıkta olmalı ve beklemediğiniz bir bomba patladığında sürekli baştan plan yapmak yerine daha önce birilerinden edindiğiniz tecrübeleri kullanabilirsiniz. Tabii ki uyguladığınızda olay adamın anlattığı gibi gerçekleşmeyecektir. Sadece Ana Hatlarıyla ne yapmanız gerektiğini bilmeniz gerek.


İşte Bu yüzden sizlere sürekli yeni insanlarla tanışın diyoruz. İşinize yaramayacağını düşündüğünüz yaşlı amcanın bile size verebileceği çok şey var. Örneğin; Otobüste bazen arkadaşlarımla değilde, tanımadığım biriyle tanıştım. Adam Masörmüş. Biraz kafaya aldıktan sonra İşi ile ilgili püf noktalar verdi. Gittiğim kursta belli bir grubumuz var. Fazla muhabbetim olmadığı çıtı pıtı bir kız boynum tutuldu dedi, bak son dakika sürprizi, hazırlıklı değilsin. Ama tecrübelerden yararlanarak ben bu kızı nasıl ayarlayabilirim? Tanıdığım birinden Masaj teknikleri öğrendim dedim ve sihirli parmaklarımı 2 dakika gibi kısa bir zaman çalıştırdım. Kız kendine geldi. Bunu nasıl öğrendin diyerek, muhabbeti açtı. Gerekli Adımları sağladıktan sonra numarası bende ve 1 hafta sonra sahilde bacağımı üst üste atmış şekilde dururken kafamı sağa çevirmemle birlikte özenle ruj sürülmüş kırmızı, dolgun ve parlak bir dudak tüm ateşiyle bana doğru yaklaşıyordu.

Demek o ki; Belli bir planlarınız var ama sürekli engeller veya fırsatlar çıkacak. Bu çıkan durum esnasında planları baştan yapmak yerine, birilerinden tecrübeler, bilgiler öğrenin ki, planınıza sadık kalarak çıkan fırsatları ve engelleri kısa zaman içinde nasıl değerlendirebileceğini veya nasıl yol izleyeceğinizi bilin.


İşinizde de bu böyledir. Siz birilerinden ne yapacağınızın bilgisini almadığınızda taktirde çıkan engellerde takılır, fırsatları ise tepersiniz. Örneğin; ben yazılım alanında çalışmalarım var. en başta ne kadar çok dil bilirsen o kadar iyisin diye biliyordum kendimce. İzlediğim videolar ve tanıştığım insanlar sayesinde bunun tam olarak böyle olmadığını, dil ile değil görev aldığın proje sayısı ve büyüklüğüyle ilgili. Bunu eğer tecrübe etmiş birilerinden almasaydım. sürekli baştan almak zorunda kalacaktım. Kusura bakmayın ama, benim kaybedecek vaktim yok.


Sizlere Bir Not;
Artık Saçma Başlıklar Açmayın.
 
Doğru gözlem ve tecrübe, ayrıca bende yazılım öğrencisiyim tanışmak isterim .
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst