Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Türkiye kardeşim burası

Godless Alpha

Mekanın Sahibi
Yönetici
Katılım
28 Mart 2018
Mesajlar
432
Tepkime puanı
1,626
Şehir
Antalya
Yaşamaya çalışmaktan konuşmaya mecali kalmayanların ülkesi.

Ülke göz göre göre batıyor ve elimden, elimizden hiçbir şey gelmiyor. Tepki göstersen vatan haini oluyorsun, tepki göstermesen gamsız. Eskiden böyle değildik bizler. İğdiş edilmiş bir toplum olduk. Her şeyi alıştıra alıştıra yaptılar. Dolar 1.25TL'den 2TL'ye yükseldi sonra 1.75TL'ye düşünce doların yükselmesine sebebiyet vermesinden dolayı tepki görmek yerine 25 kuruş düşmesinden dolayı takdir ettiler. Önce bozdular sonra çok az bir düzeltme yaparak halkın gönlünü fethettiler.

Eskiden şehit haberi geldiğinde ülke genelinde durgunluk olurdu, hüzünlenir üzülürdük. Şimdi çoğu zaman günlük 5-10 tane şehit haberi geldiği için 1-2 tane gelince neyse çok değil en azından der olduk. Acıya öyle bir alıştırdılar ki acıdan zevk alır olduk. Eskiden şehit haberi geldiğinde ülke genelinde yas ilan edilirdi, şimdi haberlerde görsek kanal değiştiriyoruz. 6 Eylül 2015 yılında Dağlıca'da bir gecede 16 şehit verdik. Gecenin geç saatlerinde oldu bu olay, duydum kanım dondu, ağladım. Arkadaşımla buluştuk gece 2 gibi. Ulan toplanalım tepkimizi gösterelim dedim. O gece 2'den sabah 6'ya kadar sosyal medyada paylaşım yaptık, ulaşabildiğimiz kişilere ulaştık. O gecenin sabahı yani 7 Eylül'de sabah 6'da uyudum 2-3 saatliğine uyandığımda birkaç kişiden mesaj gelmişti sadece. Umudumu kessem de neyse çıktık bir kere yola dedim. Saat 14.00 gibi toplandık ve o gün 300-350 insanı bir araya getirmeye başarmıştık. Tek sorun izin almamız gerekliymiş validen haberimiz yoktu. Bu nedenle polisler sorguladı bizi hangi örgütten olduğumuzu falan sordu. Hayatımızda ilk defa böyle bir şey yapıyoruz ne gerekli ne değil bilmiyoruz. Konuşma bile hazırlamak aklımıza gelmedi siz düşünün yani. Bir arkadaşımın ablası gelip konuşma yapmış polis bizi sorguya çekerken. Yürümemize izin vermediler iznimiz olmadığı için ama orada bulunmamıza bir şey demediler. Tepkimizi gösterdik. Bunu 2 kişi sadece 4 saatlik bir uğraş sonucu başardık.

Kurtarıcı bekliyoruz, Atatürk gibi bir adam gelsin de kurtulalım diyoruz. Aslında iyi gençleriz hepimizde ümit var da tek sorunumuz kurtarıcı beklememiz, bir kişi ateşin önüne kendini atsın istiyoruz. Ne diyelim bekleyelim bakalım gelecek mi o kurtarıcı. Eylem yapmaya izin verilmiyor, yapmaya çalışanda yok zaten. Alıştırdılar öyle bir eğittiler ki bizleri ne kadar kötü olursa olsun "buna da şükür daha da kötü olabilirdi" diyoruz. Daha kötü olabilirmiş gibi. Recep Tayyip Erdoğan gerçekten zeki biri, sonuna kadar katılıyorum. Lakin liyakat denen şey olmadığı sürece bu ülke böyle yönetilmez. İşi gerçekten layıkıyla yapacak adama vermek yerine sırf yalakalık yapıyor diye işle hiç alakası olmayan adamlara verirsen bu ülke batar. Battı da zaten.

Doların yükselmesinden keyif alan bir kitle var, sırf koyun diye tabir ettikleri kitleye ders olsun diye böyle yapıyorlar. Lakin giden bizim ülkemizden gidiyor, hükumet geçici ülke bakidir. Yapmayın etmeyin sevinmeyin ülkenin batmasına. Onlar cahil tamam ama siz bari cahil olmayın.

Bu arada 1$ 6.28TL neyse buna da şükür daha da kötü olabilirdi.
 
95 yıllık Türkiye cumhuriyeti devleti 2018 yılında bataklığa saplanmıştır. Uyuyan halk köle olmuş, uyumayanlar ise köleliğe çekilmeye çalışılmış ve dışlanmıştır. Cumhurbaşkanı olamayan kişi cumhurbaşkanına tavsiyeler verecek duruma düşmüş, ekonomi yerlerde sürünmeye başlamıştır. Hükümet görevlileri yapması gerekenleri yapmayıp, yaratıcıya sığınmıştır. Halk fakir düşmüş fakat asil bir halktır. Halkta umut kalmamış, hala uyuyan uyanmayıp kölelik etmeye devam etmiştir. İnsanlar dinin altına sığınarak Atatürke küfürler ederek kendilerine "dindar", aynı zamanda insanlar Atatürkün altına sığınarak dine küfür ederek kendilerini "aydın" ilan etmiştir. Türk halkı fakir kalmış, acılar içinde yok olma eşiğine gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti 95 yıllık var oluş süresinde 2018 yılında batmıştır. Umut her daim vardır, fakat uzaktadır.
 
Zeki felan değil!

Koyunlar var olduğu sürece ve en iyi otlakları Sayın Cumhurbaşkanı bildiği sürece zeki diyebilirisiniz.

Fakat onlarca danışman ile çalışıp bir şeyler söyleyen adama zeki denmez.

Ülkenin bu kadar vasat halde olmasının tek sorumlusu halk!
Ben Kimseyi suçlamıyorum.



Ülkenin seks, para ve rahat yaşama bağımlılığı olduğu sürece kaybetemeye mahkumuz.


“Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.” Mustafa Kemal Atatürk
 
Ülkenin hali içler acısı, bir yandan acıyorum bir yandan bunlara hak diyorum.
Ortamlarda bu zihniyete açıklama yapmaya çalıştığında seni vatan hainliği, ülkeni sevmemekle suçlayan bir kesim bunlar, düşünemiyorlar.

Şehit Vermekten Daha Acı Bir Durum Varsa,
O da Şehit Vermeye Alıştırılmış Bir Toplum Olmaktır
Muhsin Yazıcıoğlu
 
Ben hiç bu ülkede din ve siyaset tartışmam ama söylemek istiyorum.Kendi geleceklerini,umutlarını,refah güzel yaşamlarını,güzel eğitimini yok etip bizim hayatlarımızı sikiyorlar.Ulan benim güzel yaşamaya hakkım yok mu ? Dolar olmuş 6.3 LİRA LAN.
 
Ekonomik problemlerin çözümü için EYLEM PLANI bekliyorum. Plan, program istiyorum. Maalesef devlet adamlarımız çıkıp laf salatası ile halkı kandırmaya çalışıyor. Halkımızın yarısından fazlası da cari açık, kur artışı, enflasyon, faiz nedir ve ilişkileri nedir anlamadığı için televizyonda duydukları laf salatasına kulak verip oylarını gene aynı yere veriyorlar.
Her şeyimizle ithalata bağlıyız. Büyük bir zam furyası bizi bekliyor. İşçisiyle, işvereniyle halk olarak fakirleştik. Ama tek duyduğumuz laf salatası. Gerçekten moralim çok bozuk.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst