Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Üniversiteyi ailenin yanında okumak

Katılım
4 Ağustos 2018
Mesajlar
44
Tepkime puanı
47
Yaş
23
Şehir
İstanbul
bu yıl üniversite sınavına girdim ve çok iyi bir puan aldım ilk 5 bine girdiğim için bir özel okul bana bin tl burs vermeyi teklif etti ben de kabul ettim bu bin tl benim baya iyi idare edecek fakat sorun şurdaki bu üniversite yaşadığım şehirde (istanbulda) yani ailemle birlikte yaşayacağım ve bu durum moralimi acayip bozuyor ailelerimizin bizim için birer pranga olduğunu düşünüyordum sizin bu konudaki fikirlerinizi almak istedim
 
Bizim burda bir eleman da ayni sehirde olmasina ragmen arkadasiyla eve cikti 1 ay olmadan geri dondu.aile evi en rahati camasir yok yemek yok bak keyfine
 
Üniversitede farklı şehirde yaşamak farklı bir hayatı tatmak,yeni ufuklar keşfetmek,kendi ayakları üstünde durmayı öğrenmek,para yönetiminin nasıl bir şey olduğunu görmek,karar verme yetisini geliştirmek gibi avantajlar sağlar eğer maddi durumunuz el veriyorsa farklı şehir yaz derim tabi tercih edebiliyorsan.Ha yok illa İstanbul olacak dersen ailenin yanında yaşamak zorunda değilsin.Bunu onlara izah edip farklı eve çıkmak istediğini söyleyebilirsin :)
 
Ben de aynı şekilde İstanbul'da ailemin yanına okul kazandım fakat ayrı bir yerde yaşamak istediğimi belirttim. Özellikle bu zamanlarda aileden uzak kalarak tecrübe edinmek önemlidir. Aileden uzak bir şekilde birçok sorumlulukla başa çıkarsın.
 
Beni bu camia ile tanıştıran, çok yakın olduğum ve öz abim gibi gördüğüm bir kuzenim bana "aile ile yaşamak uzun dönem askerliğe benzer abim, yapacak bir şey yok el mecbur çekeceksin" demişti. Askerliğini başarı ile tamamladığına göre, bence sana bir şeyler katacak olan ailenden ayrı bir eve çıkmandır. Ha, hazır ailen aynı şehirdeyken yemek ve çamaşır gibi ıvır zıvır şeylerden kurtulursun ara ara fakat ileride dönüp "harbiden üniversiteli olmak çok güzel bir tecrübeydi" demek istiyorsan, ev bulmalısın.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst