Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Uykunun doğruluğu hakkında

Katılım
17 Kasım 2018
Mesajlar
68
Tepkime puanı
121
Şehir
Amasya
Merhaba alfaLoji ailesi,

Kaçıncı gün olduğunu(muhtemelen 5.gün) hatırlamadığım uyku düzenini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Final haftasına girdiğim zaman denemeye başladığım bu uyku düzeni aynen şunlardan oluşuyor.

Uyku : 10.00 veya 10.30
Uyanış: 02.30 veya 03.00

Burada mesele 04.30 saat uyumak. Nedenine gelirsek, yanlış hatırlamıyor isem, beynimiz uyku sırasında bazı döngülere giriyor ve bu döngüler her bir buçuk saatte tekrar ediliyor. Buna dayanarak kendime yeni bir uyku düzeni oluşturdum.

Uyumadan önce, telefonumun alarmını kontrol ediyorum, alarm müziğini 2-3 günde bir değiştirmeye çalışıyorum çünkü ben çok çabuk alışıyorum müziklere ninni gibi geliyor :)

"Alarmy" adlı programı kullanıyorum, uyanmak için belirlediğiniz sayıda ve belirlediğiniz zorlukta matematik sorularını çözmeniz gerekiyor. Ve alarmı kapatmak istediğim için çözüyorum çözmenin iyi yanı, zihnin çalışıyor. Matematik çözüyorsun aklından. Zorluk derecesini arttırdıkça o soruların çözüm sürecide uzuyor tabii ki :)

Uykuya 1 dakika içerisinde dalabiliyorum, eskiden televizyon izlemeden veya bir şeyleri düşünmeden yatamazdım ama bu konuda kendi kendimi eğittim. Nasıl eğittiğimi de tam olarak bilmiyorum ama eğittim :)

Üzerimi çıkarmadan önce, odamın camını açıyorum pantolonumu çıkarıyorum, altımda içlik(tayt) var. Çorapları da çıkarıp yatağa uzanıyorum.

Günlerin uzunluğunun verdiği bir rahatlık da var. Yorulmuşsun, az uyuyorsun gün içinde fiziksel yorgunluk çok çok belli olmasa da hissediyorsun.

İlk gün, okulun lab.ına gittim öğlen 1 civarı, bacaklarımda ağrı tarzı bir şey hissettim. 30 dakika civarı sandalye üstünde kestirdim. İkinci gün de aynı şekilde 10 dakika kestirdim kahve falan içtim dayandım.

Bugün 4 yada 5.gün hatırlamıyorum gün kavramım çok değişti :D

Bugün kendime biraz ödül verdim, 10.30'da uyudum ve 03.00 da kalktım. Biraz takıldım, daha sonra sabah 7 gibi olması lazım uyudum. 10.30'da tekrar kalktım.

Çok yormak istemedim vücudu bir hedefim var ama hedefe giderken dikkat etmek gerekiyor.

Bu uyku düzenini tüm herkes denemeli, eğer uyandığınız zaman yapacak bir şeyiniz yoksa gece kalkabilmeniz çok zor. Ama kendinizi adadığınız bir iş varsa (ki yoksa büyük bir problem, hayatın tadı kendi adanmışlığın ile ölçülür bence) gece kalkıp ona odaklanabilirsiniz.

Bu yazıyı yazmadan 30 dakika önce ayağa kalktığım zaman, gözümün önünde parıltılar oluştu, tansiyonum yükseldi galiba daha sonra sağ gözümün alt tarafında bir kararma hissettim.

Şimdi kahve içmeye başladım, baya baya içiyorum. Bırakıp eskisi gibi su içmeye başlayacağım.

Önümüzdeki hafta da Bir yazılım firmasında işe başlayacağım. İlgilendiğim alan olduğu için seve seve gideceğim. İkinci öğretim olduğum için de problem yok, işin iyi taraflarından birisi de çalışacağım firma, Üniversite bünyesinde ki Teknokent'te faaliyette olan bir firma.

Fazla dağıtmak istemiyorum, uykunuzu düzenleyin. Bakın 4.5 saat uyumak zorunda değilisiniz herkes yapamaz zaten, küçümsemiyorum herkesin yapısı bir değildir. Ama uykunuzu öyle bir ayarlayın ki, gününüz dolu dolu ve verimli geçsin. Fazla uyuyup veya az uyuyup çalışmamak dünyanın en kötü şeyidir. Zamanın ellerinden kayıp gider.

Sorularınız varsa bildiğim ve tecrübe ettiğim kadarıyla cevaplarım.

İyi günler :)
 
Bana mantıklı geldi bugün deniyorum ve kalktıgımda muhtemelen yarı uykulu bir şekilde kitap okumak olucak. Bilmiyorum baya plan yaptım kafamda
 
Bana mantıklı geldi bugün deniyorum ve kalktıgımda muhtemelen yarı uykulu bir şekilde kitap okumak olucak. Bilmiyorum baya plan yaptım kafamda
Umarım uyanmış ve denemiş olursun. Bu işi yapmak için gereken şey çelik gibi bir irade :)
Yapıcak işleri olmayan adam boşluğa düşer. Gerçekten de öyle, yani 2.30 da kalkmak için bir sebebin yoksa kalkman gerçekten zor olabilir.
Ama dene, kendini zorla ve neler yapabileceğini gör :)
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst