Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Yavaşlatırsan Ölürsün! Korkma! İstediğimiz Rahat ve Hızlı Bir Uyku, Peki Ama Nasıl ?

Bir ara günde 1 2 adet sigara içerdim. Aradan 3 hafta geçince hafifçe yoksunluk hissettim. o an sigara aradım. Fakat bulamayınca böyle derin bir nefes aldım. Ve bir anda istek kayboldu. Gerçekten nefes almanın stress etkisi kesinlikle vardır. Güzel yazı tekniği deneyeceğim.
 
nefes tekniği artı papatya çayı saat 10 da uyandım (tabi hafta sonu olduğu için)
 
Günleri gece geceleri gündüz olanlar varsa kesinlikle deneseler bu yöntemi normal uyku düzenine ulaşabilirler.
Bir tekniğin bu kadar işe yaraması çok garip gerçekten.
Her gün 8 gibi kalkan ben bugün 10 da kalktım.
Gerçekten inanılmaz bir şey.
2 saat fazladan uyumuşum.
 
Bir ara günde 1 2 adet sigara içerdim. Aradan 3 hafta geçince hafifçe yoksunluk hissettim. o an sigara aradım. Fakat bulamayınca böyle derin bir nefes aldım. Ve bir anda istek kayboldu. Gerçekten nefes almanın stress etkisi kesinlikle vardır. Güzel yazı tekniği deneyeceğim.

Kalbi yavaşlatmak için 4-7-8 tekniğinden bahsedilmiş.
Amigdala konusuna gelirsek eğer öfke anında 3-5 kere yaparsak yine hem kendimize hemde başkasına zararlı bir sonuç elde etmemiş oluruz.
Bu bu zamana kadar öğrendiğim en iyi insan açığıdır diyebilirim. Kendimizi nasıl resetleyeceğimizi de bulduk ya daha da gam yemem herhalde. Kendimi alkole vs vermeme de gerek yok ki hiç içmedim ayrı konu :) Hani içen varsa dertten stresten vs gereği yok galiba.
 
kanka uyumak için kaç set yapıcaz 😄(kaçtane 4 7 8 )bide kalbe bir zararı varmı biraz işkillendim
 
kanka uyumak için kaç set yapıcaz 😄(kaçtane 4 7 8 )bide kalbe bir zararı varmı biraz işkillendim


Bunu bir fitness egzersizi gibi düşünmemek lazım. Amacımız kasların zorlanması ve yırtılma gerçekleşip o gerçekleşen yırtılmaların proteinlerle doldurulması olayı değil. Düşün hani derin bir nefes alırsın sonra gözlerin kararır, miden bulanır ya aynı o his işte o hissi ben 3-4 ile çok sağlam yaşadım başıma bir ağrı girdi oksijen alımından dolayı.

Derin nefes dedin mi zaten bu kaçınılmaz, baş dönecek. O mide bulanacak. Kalbi yavaşlatma amacı güdüldüğü için çok aşırıya kaçmamak lazım. Olmadığını düşünüyoruz ama bir kaç dakika sonra başımızı yastığa koyma ihtiyacı hissediyoruz. Çünkü beden ayak durmakta zorlanıyor ve ister istemez narkoz almışız da aniden gitmişiz gibi bir hissiyata kapılıyoruz.

Yüzünü ve bedenini rahatlatmalısın. Bilirsin hipnoz yaparken önce senin kuralları yerine getirmen gerekir. Dolayısıyla ilk olarak bedeni ve kaslarımızı salmamız gerekiyor. Ondan sonrası süt dişimizin arkasına dilimizi koyup 4 saniyede soluk alıp 7 saniye bekleme sonrasında 8 saniye gibi bir sürede de nefesi vermemiz gerekiyor. Sonuca bağlayacak olursak şunu söyliyeyim.

Hızlı okuma egzersizleri vardır. Bizden belli bir noktayı takip etmemiz ve sürekli odağı uzaklaştırıp yakınlaştırmamız istenir. Bunun sonucunda yine gözlerde yorgunluk ve baş dönmesi mide bulanması yaşarız. Bunun sebebi antremansız olmamızdan kaynaklanıyor. Bir süre sonra göz kasları gelişim sağladığı için her antreman sonrasında çok daha az ağrıyorlar. Çünkü artık kaslar gelişiyor.

Ne kadar çok ağırlığın altına girersek her anlamda o kadar güçlü oluyoruz. Hayat bize bunu daima hatırlatıyor. Çünkü sürekli karşımıza başka başka yükler çıkıyor. Midemiz de bulansa başımızda dönse biz fıtratımız itibariyle hepsini belli bir zaman içinde geçiyoruz. Bu da bizim sürekli bir merdiven atladığımız anlamına geliyor. Ama eğer birden ısınmadan yüksek ağırlığın altına girersek kalp hepten durur :) Umarım anlatabilmişimdir. Dolayısıyla ne kadar çok yaparsan o kadar iyi diye bir şey yok.

O can darlığı hissiyatını yakaladığın anda bırak.
O artık kalbinin yavaşladığı uykuya geçmek istediği anlamına gelir.
 
Uyku duzenimi dogal olarak oturtamazsam bunu deneyecegim.
 
Uyku duzenimi dogal olarak oturtamazsam bunu deneyecegim.

Benim bir ara gündüzüm gece gecem gündüzdü.
Düzensiz bir hayat düzensiz bir uyku net!!

Düzelmek için ikişer şafak atmam gerekiyordu. Nasıl yani diyeceksin. Şöyle, Diyelim bugün gece hiç uyumadım öğleden sonra uyudum akşam 8 gibi uyandım. Bu durumda şafak 2 gün 2 gün gibi atıyor hissediyorsun. Bunu düzeltmek için şöyle yapıyordum. Gece uyumayıp öğleden sonra uyuyorduysam bu sefer öğleden sonra da uyumayıp gece normal 11 gibi uyumaya başladım bu sefer de yarın sabah erken kalkmış olacaktım ki hep öyle oldu. Belki sağlıksız bir durum ama günleri teke düşürmek için böyle bir şeye ihtiyaç hissediyordum. Kimileri için ölümcül de olabilir. Uyku uyumadan düzeni değiştirmek.

O yüzden bu tekniğin işe yaraması beni çok mutlu etti açıkçası.
Kesinlikle sana da öneririm. Söylenilenleri harfiyen yap ve tecrübe et derim. Başarılar...
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst