Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Yılan Tanrısı

Katılım
21 Kasım 2018
Mesajlar
9
Tepkime puanı
15
Yaş
23
Şehir
İzmir
Başlangıçta insanlar paylaşırdı.Hiçbir kral, şef, patron, kural koyucu veya tek Tanrı konsepti yoktu! Birinin başkasına kendisini yönetmesi için elindeki gücü teslim etmesi düşünülemezdi bile. İnsanlar zenginliği, bilgiyi, doğayı paylaşır ve Tanrıyı her şey olarak görürlerdi, yani rüzgar, ay, yıldızlar, dünya, hava, hayvanlar veya brokoli gibi, yani etraflarındaki her şey onlar için Tanrı idi. Kimse başkasının üzerine bir yönetim hakki isteyemezdi, çünkü hiçbiri günümüzdeki gibi gücünü başkasına devredecek kadar salak değildi.

Geçmişte bir gün bir keşif yapıldı! Küçük bir bilge grubu (Druidler) güneş tutulmalarının zamanlarını keşfetti. Ne onlar nede tanıdıkları başkaları o ana kadar hayatlarında güneş tutulması diye bir şey duymuş veya görmüşlerdi. Tutulmanın gün ortasında bir karanlığa yol açacağının farkına varmışlardı. Ve teorilerine göre daha önce gündüz gözü ile bile tutulma görmemiş olan halk için bu görüntü çok korkutucu olacaktı. Onlar haricinde de kimse aslında ne olup bittiğini bilmiyor olacaktı.

Ellerindeki teknoloji ile döngüleri hesaplayarak tutulmanın ne zaman ve nerede gerçekleşeceğini hesapladılar. Edindikleri bu güven verici gizli bilgi doğrultusunda çevrelerindeki herkesi uyarıp "Yılan Tanrısının“ yakında ziyaret edeceğini söylediler. Herkese dediler ki „gelecek olan Yılan Tanrısı önce Güneşi, sonrada Dünyayı yiyecek, ancak eğer bize yönetim gücünüzü devrederseniz sizleri koruyabiliriz“. İnsanlar tabi ki böyle saçma bir şeye inanmadılar ve kaalede almadilar, "siz kimsiniz lan“ dediler. Tutulma hilesi gizli tutuldu ve „gizli“ kelimesi o ana kadar var olmayan bir şeydi, ta ki bu bilge grubu bu kavramı oluşturmaya karar verinceye kadar.

Gün geldi ve gün ortasında güneş tutulmaya başladı ve hava karardı. İnsanlar paniğe girdi ve bilgelerin uyarısına inandılar. İnsanlar Yılan Tanrı güneşi yedikten sonra Dünyayı yiyecek zannetiler. İnsanlar bilgelere yalvarıp onların kendilerini bu "Şeytani“ Yılandan korumalarını istediler. Birçok insan güçlerini bilgelere devrederek korunmayı kabul etti. Bunun ardından bilgeler Yılan Tanrıyı def edebilmek için bir dağın tepesine çıkarak öncelikle bilinmeyen bir lisanda konuşmaya başladılar. Halk onları Yılan Tanrının lisanında konuşuyor zanneti ve ardından sanki ANLAŞMAYA varılmış olduğunu ibraz edercesine de o çok ünlü cümleyi söylediler:

3 Tanrı, "Işık olsun" diye buyurdu ve ışık oldu.
4 Tanrı ışığın iyi olduğunu gördü ve onu karanlıktan ayırdı.
Peki kimse size bu ışığın kimin adına iyi olmuş olduğunu açıkladı mı? Tabi ki hayır. Işık sadece iyi idi..... iyi idi çünkü bilge druidlerin planı işe yaramıştı ve o andan itibaren günesin Yılan tanrısının ardından tekrar ışığını göstermesi ile yaptıkları rituellerin işe yaradığını kanıtlamış ve bu yolla da aptal ahali üzerindeki kontrolü ele geçirmişlerdi.
İnsanlar en azından korunduklarını zannediyorlardi.


Kaynak:Matrix’te Kung-FU
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst