Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Yok sübliminal telkin, yok dalgalar (Sahtebilim içerir)

Katılım
7 Nisan 2018
Mesajlar
172
Tepkime puanı
92
Şehir
Ankara
safsata abicim buna inanan varsa cidden acıyorum bende bi aralar inanıyodum(bi aralar dediğim tcma dan gördüm ilk sonra uğraşmadım bile) gidin biyoloji ,fizik öğrenin temel seviye aslında neler olduğunu anlayacaksınız ve bu telekineziymiş beyin dalgalarıyla zihin kontrolüymüş felan sahte bilim olduğunu anlarsınız.

Sonuç
Subliminal mesajlara yönelik akademik araştırmaların ortak bulgularını şu üç maddede toplamak mümkündür:

  1. Subliminal mesajların işe yaradığını gösteren çalışmalar, araştırmacıların subliminal mesajların gerçek anlamıyla çalışması halinde görmeyi bekledikleri etkiden 10 kat az etki yaratabiliyor. Dolayısıyla bu mesajların çalışma oranları çok ama çok düşük ve hatta bazı diğer faktörler, davranışlardaki değişmenin subliminal mesajlardan kaynaklanmadığını açıklayabilir.
  2. Subliminal mesaj araştırmalarında, deneklerin verdikleri tepkiler son derece muğlak; dolayısıyla anlamlı sonuçlar çıkarmak pek mümkün değildir.

  3. Subliminal mesajların çalıştığı durumlar, kişilerin zaten bu davranışları sergilemeye meyilli olup; ancak henüz harekete geçmedikleri durumlardır. Bu nedenle, subliminal mesajların gerçek bir davranışsal değişim yarattığı iddiası kuşkuludur.
  4. Subliminal mesajların gücü, mesajın etkisinin açık edilmesi halinde ortadan kalkmaktadır. Örneğin şarap dükkanındaki kişilere İtalyan müzik çalınması halinde İtalyan şarabını daha çok tercih edecekleri söylenecek olursa, muhtemelen bu davranışı sergilemeyeceklerdir.
  5. Deneklerin subliminal içerikli reklamlara verdikleri olumlu tepkilerin (yani mesajın istediği yönde davranış değişikliği yaşayan bireylerin tepkilerinin), gerçekten subliminal mesajlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını tespit etmeye yönelik çalışmalarda, deneklerin kararlarını etkileyen ana unsurun subliminal mesajların içeriği olmadığı, çeşitli dış etkenlerin daha işlevsel olduğu gösterildi.
kaynak: Subliminal Mesajlar İşe Yarıyor mu? Bilinçaltı Telkin Mesajları Davranışlarımızı Değiştirebilir mi? - Evrim Ağacı
( bu siteninde yararlandığı bilimsel makaleler:
  • A. G. Greenwald, et al. (1991). Double-Blind Tests Of Subliminal Self-Help Audiotapes. Psychological Science, sf: 119-122.
  • J. C. Karremans, et al. (2006). Beyond Vicary’s Fantasies: The Impact Of Subliminal Priming And Brand Choice. Journal of Experimental Social Psychology, sf: 792-798.

  • J. Cooper. (2006). Subliminal Motivation: A Story Revisited. Journal of Applied Social Psychology, sf: 2213-2227.
  • S. Locke. Do Subliminal Messages Actually Work?. (2011, Eylül 08). Alındığı Tarih: 23 Mayıs 2019. Alındığı Yer: Vox
  • I. Zimmerman. Subliminal Ads, Unconscious Influence, And Consumption. (2014, Haziran 09). Alındığı Tarih: 23 Mayıs 2019. Alındığı Yer: Psychology Today

beynimizde gerçekleşen ve bizim "düşünce" dediğimiz biyokimyasal reaksiyonlar bütünü tıpkı ses dalgaları veya ışık gibi fiziksel dalgalar yaydığını biliyoruz. Yani beyniniz etrafa her an bazı sinyaller ve dalgalar göndermektedir. Her ne kadar düşüncelerimizin bir kısmını kontrol edebilsek de, bu dalgaların frekans, şiddet ve genliğini henüz kontrol edemeyiz. Zira bunlar çok düşük frekanslı dalgalardır ve bu tip telekinetik olaylara sebep olabilecek kadar kontrol edilip edilemeyeceği henüz bilinmemektedir.
kaynak: Sahtebilim Nedir? Telepati ve Telekineziye Bilimsel Bir Bakış - Evrim Ağacı


yani en basitinden gidip fizik hocanıza bahsetseniz bu yaptığnız şeylerden muhtemelen size g*tüyle gülcektir.
 
Son düzenleme:
Telekinezi saçmalıktır. Fakat sübliminal telkin tartışmaya ve araştırmaya tamamen açıktır. Zira bu olay bilinçaltına bağlıdır. Ve bilinçaltının insan hayatına kısa ve uzun dönem etkileri hâlâ araştırılmaktadır
 
bilinçaltının insan hayatına kısa ve uzun dönem etkileri hâlâ araştırılmaktadır
bak o konuda birşey diyemem.Yalnız madem halen tartışmaya açık, bu tcma daki gibi (belki sanalda heryerde böyle) yok beta dalgası imiş x ışını imiş bunlar nasıl emin bir şekilde yazılıp çiziliyor :) onlara rahatça sahte diyebilirim. Bu forumdada var bir tane ordan gördüm açtım konuyu hehehe
 
bak o konuda birşey diyemem.Yalnız madem halen tartımaya açık bu tcma daki gibi (belki sanalda heryerde böyle) yok beta dalgası imiş x ışını imiş bunlar nasıl emin bir şekilde yazılıp çiziliyor :) onlara rahatça sahte diyebilirim. Bu forumdada var bir tane ordan gördüm açtım konuyu hehehe

Nasıl bir bilim ve nasıl bir bilgi olduğu önemsiz. Kesin konuşmak aptallara özgüdür bilmem ne ışınları ile gelişim olacak iş değil. Daha oturaklı kaynakları olan yöntemler tercih edilmeli
 
İnsan beynindeki dalgalar alfa beta gamma omega felan filan bu dalgalar bilinci olusturur ve beynin duzgun sekilde calistigini gosterir. Insanin karakterini etkikemez sen kari kiz yaparsan hayatta basatili olursan kendini gelistirirsen sosyal iliskilerin basariliysa alfa felan olmazsin mutlu olursun olay bundan ibaret.
 
Şimdi, evvela tabi ki her bilimsel konuda olduğu gibi bunda da görüş farklılıkları mevcut olabilir. Fakat gidip de konu hakkında sırf olumsuz düşündüğün için "sahte" dersen o zaman karşına kanıtlarla çıkıldığı vakit verecek cevabın da olmaz tabi ki.

Öncelikle, eminim ki bu konuyu detaylı olarak araştırmamışsın, bu yüzden sana şaşırtıcı gelecek bir bilgi ile başlayayım: bu "sahte" olarak gördüğün telkin yöntemi tıpta kullanılıyor, hatta ve hatta ameliyatlarda kullanılıyor! Yani olay bu kadar ileri gitmiş durumda. Kişi anesteziye ihtiyaç duymadan ameliyat edilebiliyor transa geçirilip telkinler verilerek.

Mesela;

Narkoz kullanmadan hipnozla uyutarak ameliyat, tuttu!

Hipnozla ameliyat, masrafı %50 azalttı

France: An 88-year-old patient is given open-heart surgery under hypnosis

Eyes Wide Open: Patient has open-heart surgery while he is awake

Ve daha bunun gibi onlarca örnek atabilirim sana. Eğer söylemiş olduğun gibi telkin bir "sahtekarlık" olmuş olsa idi bu kişiler vücutları yarılırken sanki anestezideymiş gibi sakin durmaz, feryat figan ederlerdi. Ama öyle bir şey olmadı, işte bu da hipnozun yani telkinin etkisini açık bir şekilde kanıtlıyor.

Şimdi gelelim bilimsel camiaların hipnoza, yani telkin yöntemine nasıl yaklaştığına. Yine senin "sahte" olarak gördüğün bu 'bilime' bizim bilim camiamızın nasıl yaklaştığını bilmek ister misin ? T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI HİPNOZU ONAYLIYOR!

Hatta onaylamakla kalmıyor, bunu ciddi bir bilim kabul ettiği için sertifikalarını da bizzat kendisi veriyor ve sertifikası olmayanların kişiye zarar verme ihtimali olduğu için de sertifikası olmayanların hipnoz etmesini yasaklıyor. Ve bu sertifikayı yalnızca klinik psikologlar, hekimler ve diş hekimleri alabiliyor.

Bu da T.C. Sağlık Bakanlığı'nın Sertifikalı Hipnoz Eğitimi Yönetmeliği; http://dosyasb.saglik.gov.tr/Eklenti/3983,hipnoz-sertifikali-egitim-standardipdf.pdf

Şimdi, gelelim esas noktaya: Dünyanın bilimsel kuruluşları telkine nasıl bakıyor ?

Şaşırtıcı olmayacak biçimde telkini bir "sahtekarlık" değil bilakis bir "bilim" olarak görüyorlar.

İşte UNESCO'nun telkin hakkındaki Öneri ve Onay Raporları:

https://unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0000043398_fre

https://unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0000030087

Şimdi gelelim beyin dalgaları mevzusuna. Beyin dalgalarının zihin yönetimi konusunda etkili olmayacağına neye göre karar verdin xenosomer ?

Senin tabi ki de her zamanki gibi araştırmadan "sahte" dediğin bu konu o kadar ileri gitmiş durumda ki artık tıpta"Sinirsel Geribildirim Tedavisi(Neurofeedback)" denilen bir alan oluştu. Kişinin beyin dalgaları kontrol edilerek travmaları, panik atakları, manik depresyonu ve daha nicesi bazen tek seansa varan hızlarda tedavi ediliyor.

İşte bunlar da konunun bilimsel açıklamaları:
Neurofeedback: A Comprehensive Review on System Design, Methodology and Clinical Applications

Beyninizi Değiştirmenin Bilinen En Kolay Yolu - [n]Beyin

Sinirsel Geribildirim Tek Seansta Neler Yapar? - [n]Beyin

Assessing the Effectiveness of Neurofeedback Training in the Context of Clinical and Social Neuroscience

Brain training: The future of psychiatric treatment? - Science in the News

Yani demem o ki xenosomer, bilmediğin, araştırmaya zahmet dahi etmediğin şeyler hakkında kesin yargılara varan biçimde "sahte" demen sadece senin zararına olur. Mesela şu an olduğu gibi. Yukarıda attığım şu araştırmalara cevap dahi vermeyeceğine eminim zira benim ömrüm bunları araştırmakla geçti, mesleğim bu çünkü. Elbette birisi gelip de mesleğine "sahte" deyince cevap vermemezlik yapamazsın. Sana daha onlarca, yüzlerce makale atabilirim konu hakkında, ama öncelikle şu yukarıda attığım makaleleri bir oku, gözden geçir, araştır ama hala inanmıyorsan Sağlık Bakanlığı ile iletişime geç ve hipnoz eğitimlerine gidip bizzat şahit ol olayın ne kadar bilimsel bir temelde yer aldığına.

Ha tabi ki, her alanda olduğu gibi bu alanda da onlarca şarlatan türedi, mesela TCMA denen herif bunlarda biri. Ama sırf bu herif işi şarlatanlığa vurup yalan yanlış bilgilerle insanları kandırıyor diye gidip bu bilimin tamamını "sahte" ilan etmek oldukça yanlış bir yaklaşım olacaktır. TCMA, Metin Hara, Rhonda Byrne ve daha nicesi bu konu henüz bir bilim haline gelmemişken insanları kandırdılar ve bu yüzden insanlarda yanlış bir intiba oluştu. Ama artık bu yanlış intiba yıkılmış durumda, o halde bunu devam ettirip de hala "sahte" olarak görmenin bir lüzumu yok. Sahte göreceksen TCMA'yı sahte gör, Metin Hara'yı sahte gör, Rhonda Byrne'yi ve daha nicesi para tuzağı yazarları çizerleri sahte gör.
 
Son düzenleme:
Şimdi, evvela tabi ki her bilimsel konuda olduğu gibi bunda da görüş farklılıkları mevcut olabilir. Fakat gidip de konu hakkında sırf olumsuz düşündüğün için "sahte" dersen o zaman karşına kanıtlarla çıkıldığı vakit verecek cevabın da olmaz tabi ki.

Öncelikle, eminim ki bu konuyu detaylı olarak araştırmamışsın, bu yüzden sana şaşırtıcı gelecek bir bilgi ile başlayayım: bu "sahte" olarak gördüğün telkin yöntemi tıpta kullanılıyor, hatta ve hatta ameliyatlarda kullanılıyor! Yani olay bu kadar ileri gitmiş durumda. Kişi anesteziye ihtiyaç duymadan ameliyat edilebiliyor transa geçirilip telkinler verilerek.

Mesela;

Narkoz kullanmadan hipnozla uyutarak ameliyat, tuttu!

Hipnozla ameliyat, masrafı %50 azalttı

France: An 88-year-old patient is given open-heart surgery under hypnosis

Eyes Wide Open: Patient has open-heart surgery while he is awake

Ve daha bunun gibi onlarca örnek atabilirim sana. Eğer söylemiş olduğun gibi telkin bir "sahtekarlık" olmuş olsa idi bu kişiler vücutları yarılırken sanki anestezideymiş gibi sakin durmaz, feryat figan ederlerdi. Ama öyle bir şey olmadı, işte bu da hipnozun yani telkinin etkisini açık bir şekilde kanıtlıyor.

Şimdi gelelim bilimsel camiaların hipnoza, yani telkin yöntemine nasıl yaklaştığına. Yine senin "sahte" olarak gördüğün bu 'bilime' bizim bilim camiamızın nasıl yaklaştığını bilmek ister misin ? T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI HİPNOZU ONAYLIYOR!

Hatta onaylamakla kalmıyor, bunu ciddi bir bilim kabul ettiği için sertifikalarını da bizzat kendisi veriyor ve sertifikası olmayanların kişiye zarar verme ihtimali olduğu için de sertifikası olmayanların hipnoz etmesini yasaklıyor. Ve bu sertifikayı yalnızca klinik psikologlar, hekimler ve diş hekimleri alabiliyor.

Bu da T.C. Sağlık Bakanlığı'nın Sertifikalı Hipnoz Eğitimi Yönetmeliği; http://dosyasb.saglik.gov.tr/Eklenti/3983,hipnoz-sertifikali-egitim-standardipdf.pdf

Şimdi, gelelim esas noktaya: Dünyanın bilimsel kuruluşları telkine nasıl bakıyor ?

Şaşırtıcı olmayacak biçimde telkini bir "sahtekarlık" değil bilakis bir "bilim" olarak görüyorlar.

İşte UNESCO'nun telkin hakkındaki Öneri ve Onay Raporları:

https://unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0000043398_fre

https://unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0000030087

Şimdi gelelim beyin dalgaları mevzusuna. Beyin dalgalarının zihin yönetimi konusunda etkili olmayacağına neye göre karar verdin xenosomer ?

Senin tabi ki de her zamanki gibi araştırmadan "sahte" dediğin bu konu o kadar ileri gitmiş durumda ki artık tıpta"Sinirsel Geribildirim Tedavisi(Neurofeedback)" denilen bir alan oluştu. Kişinin beyin dalgaları kontrol edilerek travmaları, panik atakları, manik depresyonu ve daha nicesi bazen tek seansa varan hızlarda tedavi ediliyor.

İşte bunlar da konunun bilimsel açıklamaları:
Neurofeedback: A Comprehensive Review on System Design, Methodology and Clinical Applications

Beyninizi Değiştirmenin Bilinen En Kolay Yolu - [n]Beyin

Sinirsel Geribildirim Tek Seansta Neler Yapar? - [n]Beyin

Assessing the Effectiveness of Neurofeedback Training in the Context of Clinical and Social Neuroscience

Brain training: The future of psychiatric treatment? - Science in the News

Yani demem o ki xenosomer, bilmediğin, araştırmaya zahmet dahi etmediğin şeyler hakkında kesin yargılara varan biçimde "sahte" demen sadece senin zararına olur. Mesela şu an olduğu gibi. Yukarıda attığım şu araştırmalara cevap dahi vermeyeceğine eminim zira benim ömrüm bunları araştırmakla geçti, mesleğim bu çünkü. Elbette birisi gelip de mesleğine "sahte" deyince cevap vermemezlik yapamazsın. Sana daha onlarca, yüzlerce makale atabilirim konu hakkında, ama öncelikle şu yukarıda attığım makaleleri bir oku, gözden geçir, araştır ama hala inanmıyorsan Sağlık Bakanlığı ile iletişime geç ve hipnoz eğitimlerine gidip bizzat şahit ol olayın ne kadar bilimsel bir temelde yer aldığına.

Ha tabi ki, her alanda olduğu gibi bu alanda da onlarca şarlatan türedi, mesela TCMA denen herif bunlarda biri. Ama sırf bu herif işi şarlatanlığa vurup yalan yanlış bilgilerle insanları kandırıyor diye gidip bu bilimin tamamını "sahte" ilan etmek oldukça yanlış bir yaklaşım olacaktır. TCMA, Metin Hara, Rhonda Byrne ve daha nicesi bu konu henüz bir bilim haline gelmemişken insanları kandırdılar ve bu yüzden insanlarda yanlış bir intiba oluştu. Ama artık bu yanlış intiba yıkılmış durumda, o halde bunu devam ettirip de hala "sahte" olarak görmenin bir lüzumu yok. Sahte göreceksen TCMA'yı sahte gör, Metin Hara'yı sahte gör, Rhonda Byrne'yi ve daha nicesi para tuzağı yazarları çizerleri sahte gör.
bu kadar bilgim yoktu , ben işin bu pua forumlarında ki yapılan şeylere sahte demek istemiştim komple sahte demişim bir bilgim yoktu.Ama hala yok şu frekansta şu videoyu izliyceksin arkaya şu müzxiği koydum seni şöyle etkileyecek... ben buna inanmıyorum.Ayrıca verdiğin örneklerin çoğu hipnoz üzerine ben gene düşünce değiştirmeden bahsettim hipnoz tabi ki yapımış , gerçek birşey
 
Beyninizi Değiştirmenin Bilinen En Kolay Yolu - [n]Beyin
tek ilgimi çeken bu oldu. (diğerlerine de baktım, haklısın)
Bu tip çalışmalarda, bir bilgisayar yazılımı beynin dikkat ve odaklanma ile ilgili dalgalarını tarıyor. Mesela bu uygulamaların bir çeşidi, odaklanmış beyin dalgalarının çiçek resimleri ve kuş sesleri ile ödüllendirilmesine dayanıyor.
gene karşıma işin bilgisayarlı işin içine elektrot vs gibi bilimsel olgular girmiş adam öyle anlatıyo yani o tedavide de telkin yöntemi şu şu dalgalar yok bunu niye koydun anlamıyorum
 
tek ilgimi çeken bu oldu. (diğerlerine de baktım, haklısın)
gene karşıma işin bilgisayarlı işin içine elektrot vs gibi bilimsel olgular girmiş adam öyle anlatıyo yani o tedavide de telkin yöntemi şu şu dalgalar yok bunu niye koydun anlamıyorum

Peki makaledeki o bölümün tam altındaki yeri okudun mu xenosomer ? Okumadıysan sana atayım:

Washington Post’a demeç veren psikolog Deborah Stokes, “Hâlâ sinirsel geribildirimin nasıl çalıştığını tam olarak bilmiyoruz” diyor ve ekliyor: “Bu süreç, danışanların kendilerini engellemeyi bıraktıkları, gevşeme şansı yakaladıkları bir durum. Zamanla istenen beyin dalgalarını üretmeye, daha sakin hissetmeye ve daha iyi işlev görmeye başlıyorlar. Böylece devam etmeye de daha istekli oluyorlar.”

İşte bu makaleyi eklememin nedeni budur. Neurofeedback beyin dalgalarını değiştirerek tramva tedavisi uygulayan bir yöntemdir çünkü.
 
bu kadar bilgim yoktu , ben işin bu pua forumlarında ki yapılan şeylere sahte demek istemiştim komple sahte demişim bir bilgim yoktu.Ama hala yok şu frekansta şu videoyu izliyceksin arkaya şu müzxiği koydum seni şöyle etkileyecek... ben buna inanmıyorum.Ayrıca verdiğin örneklerin çoğu hipnoz üzerine ben gene düşünce değiştirmeden bahsettim hipnoz tabi ki yapımış , gerçek birşey

Hipnozun temeli telkindir xenosomer, bu yüzden hipnozdan bu kadar çok bahsediyorum. Hipnozun da, Subliminal telkinin de esas noktası bilinci by-pass ederek zihne istenilen düşünceleri aşılamaktır. Bu yüzden hipnozdan bahsediyorsam bu aynı zamanda telkinden ve onun etkilerinden de bahsettiğim anlamına geliyor ve telkinin etkisinin en belirgin kanıtı şu an bilim camiasında hipnoz olarak kabul gördüğü için de hipnoz ağırlıklı araştırmaları yolladım. Ha sırf telkinle ilgili kanıtlar istiyorsan da zaten UNESCO'nun sana yollamış olduğum raporları telkinin başlı başına etkisinin ne kadar büyük olduğunu açık bir şekilde gösteriyor zaten.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst