Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Yok sübliminal telkin, yok dalgalar (Sahtebilim içerir)

Hipnozun temeli telkindir xenosomer, bu yüzden hipnozdan bu kadar çok bahsediyorum. Hipnozun da, Subliminal telkinin de esas noktası bilinci by-pass ederek zihne istenilen düşünceleri aşılamaktır. Bu yüzden hipnozdan bahsediyorsam bu aynı zamanda telkinden ve onun etkilerinden de bahsettiğim anlamına geliyor ve telkinin etkisinin en belirgin kanıtı şu an bilim camiasında hipnoz olarak kabul gördüğü için de hipnoz ağırlıklı araştırmaları yolladım. Ha sırf telkinle ilgili kanıtlar istiyorsan da zaten UNESCO'nun sana yollamış olduğum raporları telkinin başlı başına etkisinin ne kadar büyük olduğunu açık bir şekilde gösteriyor zaten.
bu bahsettiğiniz hipnozun tlkin temelli olması telkini yüce bir bilimsel gerçek konumuna getirmezki ayrıca şurdan anlaşılıyorki kısa süreli bir etkisi var e bizim (böyle camiaların amacı) insanın beynine mesaj vermek değilmi (e kalcı olması lazım) şunu görüyoruz böyle birşey yok bu telkinler sadece halihazırda olan bir düşünceyi pekiştiriyor onun dışında tamamen düşünce, yahut hayat değiştirdiği yok. Sadece hedef değişikliği yapıyım (tamam sübliminal gerçek olabilir) lakin nlp hala bilimselliği tartışılan bişey üste anlattığım etkide çalışıyor bu yüzden basit bir mantıkla hayır diyorum.
İnsanın yaşantısında geçirdiği bir olay yüzünden harekete geçmemiş bir bireye istediğin kadar nlp dinlet (bir öğreti, makale, yazı dizisi) kadar bilgi olmadığı için işe yaramaz oluyor haksız mıyım :) ben buna sahte demeyim de ne deyim. evet buna sahte diyorum tamam hipnoz istediği doğru olsun kardeşim.Sonuçta hipnozda kalıcı değil puhaha

Neyse madem bilimsel bir tartışma
SAGE Journals: Your gateway to world-class research journals
rVeS_gGXQsOGMLSoHn-AGA.png

Beyond Vicary’s fantasies: The impact of subliminal priming and brand choice
Puhaha milyar dolarlık serveti olan coca cola başaramamış pua cemiyeti felanmı başarcak nlp ile uğraşanlarmı :)))

32NU733UTDG2S98AXf9c_A.png

yani görülüyor ki benimde dediğim gibi halihazır durumda böyle kendini geliştirmek için bir olay yaşamış, yada susamış insana) böyle telkinler yarıyor :d
Yani uyandırıcı bir mekanizma değilde hatırlatıcı bir mekanizma gibi :)
Error - Cookies Turned Off
Ev-07GAeSeuRu5vTDBGRxQ.png

Do subliminal messages actually work?

30GSw-EHRIqqXx_0zmtxIg.png


Neyse @Kuşçubaşı bey siz hipnozun bilimsel olarak varlığından haberdarsınız çok iyi birşey lakin bende nlp gibi şeylerin hala bilimsel olarak tartışmalı. sübliminal mesajların etkisinin az hatta bazen hiç işe yaramadığını (Uyaran birşey halihazırda yoksa ). Vede bunları kişisel gelişimde kullanımının tamamen saçmalık olduğundan bahsettim umarım bundan sonra bu forumda açılan nlp konularını silersiniz de insanlar, en azından "üyeleriniz" in boş işlerle uğraşmasını önlersiniz diye umuyorum.
Neyse daha fazla üzerine gidip konuyu değiştirdim daha önce bilmediğim şeyleri de öğrenmiş oldum ve bu araştırmalarında derlenmiş (sonuç halini konuya ekleyerek güncelledim)
 
Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst