Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Zamanınızı yönetin!

N.R

Katılım
13 Ekim 2018
Mesajlar
257
Tepkime puanı
1,342
Yaş
31
Şehir
İstanbul
Etrafımdaki insanlardan sürekli şu sözü duyuyorum "zaman yetmiyor", be kardeşim holding mi yönetiyorsun diye sormazlar mı adama? Her yeni günde tam tamına 24 saat var, koskoca 24 saat bu zaman diliminde insan neler yapabilir farkındamısın sen acaba? Zaman yetmiyor gibi bahaneler ile kimse buraya gelmesin valla döverim bak :d. Zamanınızı düzgün bir şekilde yönetmek istiyorsanız bu vereceğim teknikleri, bilgileri hayatınıza uygulayabilirsiniz ve beğenmezseniz paranız iade.

1. Madde : Zaman yetmiyor demeyi kesin. Boş zaman sürekli vardır fakat beyniniz o boş zamanı "dolu" bir biçimde harcamak istemez zira yorgunsunuzdur. Çocukmusunuz len siz? Aklıma gelmişken @Kuşçubaşı beyefendimizin yazdığı şöyle bir yazı var; 5 saniye kuralı bu kuralı iyicene okuyup hayatınıza geçirmenizde fayda var.

2. Madde : Kısa sürede yapılacak işlerinizi gece halledin. Bu olayın artısını sabah kalktığınızda göreceksiniz zira geceden işinizi halletmişsiniz zaten, rahat bir şekilde kahvaltınızı edersiniz veya duşa girersiniz karar sizin çünkü herhangi bir işiniz yok.

3. Madde : Program çıkarın. Çocuk değiliz bir kağıda evet bugün şunu yapayim bunu yapayim yazmanıza gerek yok, kafanızda o gün neleri yapacağınızı kararlaştırın ve programınızdan şaşmayın.

4. Madde : Not tutun. Söz uçar yazı kalır beyler not tutmak önemlidir.

5. Madde : Odaklanmak. Bu konu çoğunuz için zor olabilir fakat etrafınızdaki teknolojik aletleri, dikkatinizi dağıtacak herhangi bir maddeyi ortadan kaldırırsanız beyniniz o işi yapmaya otomatik olarak odaklanacaktır zira etrafınızda dikkatinizi dağıtacak hiçbir şey yok.


İyi geceler dilerim.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst