Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Risk Almak..

Katılım
22 Haziran 2018
Mesajlar
173
Tepkime puanı
273
Şehir
İstanbul
Selamlar herkese, bakıyorum da foruma bir çok kişi gelmiş, görüntülemeler artmış.
Gün geçtikçe kalabalıklaşıyoruz. Bu gün risk almak hakkında konuşalım diyorum. Evet arkadaşlar yaşınız arttıkça hayat zorlaşıyor ve beraberinde karşınıza size etkileyecek seçimler çıkarıyor. Yaşınız ilerledikçe karşınıza meslek seçimleri , ideolojik seçimler karakterinizi bulma vb konularda bir düşünce fikir elde ediyorsunuz.
Yani büyüyorsunuz...
O çocukluktaki saflık artık kalmamış yerini şuan ki bulunduğunuz haylaz adam almış. Herkes gibi sizlerde seçimler yapıyorsunuz bu seçimler sizin için en iyisi olduğunu düşündüğünüz seçimlerdir. Yani zararlı çıkacaksak niye o seçimi yapalım ki değil mi ? malmıyız aq .
Ama bir gerçekte var ki bu dünyayı değiştiren kişiler risk alan kişilerdir. Servetine servet katan insanlar risk alan kişilerdir onca kişinin biyografisi yaptıkları hayat hikayeleri hep risk al demektedir.
O içinde bulunduğunuz karanlık korkuyu hiçe sayıp o riski alıyorsanız; o konfor alanınızdan çıkıp harekete geçiyorsanız. Sizde potansiyel olarak dünyayı değiştirebilecek bir insansınız.
Ha şu yok mudur? risk alarak bulunduğun konumdan da olabilirsin evet doğru. Ama bir daha denersin tekrar tekrar yılmadan başarıya aç bir şekilde o merdivenleri tırmanırsın. Ben şuna inanıyorum ki şu yazıyı okuyan insanların bir hayat amacı var. Bulundukları konumdan daha iyisini istiyorlar ve bir gün seçim yaptıklarında risk alacaklarını da biliyorum sizler sıradan insan değilsiniz. Kendinizi geliştiriyorsunuz, umarım beni anlayabilmişsinizdir. Başarı risk almaktan geçer. ekşide okudum bir entry vardı direk birebir atıyorum :
"gülmek; saf denme riskini göze almaktır.
ağlamak ise, duygusal görünme riskini...
birine yakınlaşmak, kendini kaptırma riskini;
düş ve düşünceleri sergilemek ise, onları başkalarına kaptırma riskini...
yaşamak, ölmek riskini göze almaktır.
umutlanmak, hayal kırıklığına uğrama riskini;
çabalamak ise başarısız olma riskini göze almaktır."

garanti arayışlarıyla zincirlenmiş bir köle olarak yaşarsa insan; bedelini, özgürlüğünü kaybederek öder.

risk alabilen kişi özgürdür.
15.08.2004 15:40 ~ 15:41 trevanian

Risk alın arkadaşlar başarı için, özgürlük için, keşke dememek için. Bir gün o seçimi yapacaksınız. Ben size inanıyorum sizde kendinize inanın. Kendinizi küçük görmeyin.

Öptümmm kip by….
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst